Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αν όλα πάνε καλά
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αν όλα πάνε καλά

Άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα: Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση.

Άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα: Για το άνοιγμα των καταστημάτων, τις μάσκες αλλά και για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι πολίτες αισθάνθηκαν ασφαλείς. Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους», ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση, που όπως είπε, θα δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Επίσης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.

Δείτε ακόμη

Διαφορετικές οι μετακινήσεις – Οι βασικοί κανόνες στα ΜΜΜ
Παράταση για τα 400 ευρώ σε 25.000 μακροχρόνια ανέργους – Ποιους αφορά
Πού είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα από σήμερα -Οδηγίες για σωστή χρήση
Οι “καθαρές” περιοχές της Ελλάδας – Στην κορυφή κρουσμάτων η Κηφισιά

Άρση μέτρων: Ώρα να ρίξεις μια ματιά στο αυτοκίνητό σου

Και επιτέλους, βγαίνουμε! Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα πραγματικότητα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις