Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άδειες καρέκλες Ελλάδα: Η εστίαση διαμαρτύρεται για το “λουκέτο”
ΕΛΛΑΔΑ

Άδειες καρέκλες Ελλάδα: Η εστίαση διαμαρτύρεται για το “λουκέτο”

Άδειες καρέκλες Ελλάδα: Με τον κωδικό "Empty Chairs" εκφράζουν οι καταστηματάρχες την δυσαρέσκειά τους για την επόμενη ημέρα.

Άδειες καρέκλες Ελλάδα: Οι χώροι εστίασης υπέστησαν ανεπανόρθωτο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς δεν είναι μόνο οι περίπου 2,5 μήνες από τότε που αυτοί έκλεισαν, αλλά είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ανοίξουν τα λουκέτα. Από όλη την Ελλάδα εκφράζονται φόβοι πως πολλά καταστήματα δεν θα μπουν στον… κόπο να ανοίξουν, καθώς υπό τους νέους όρους, η επιβίωσή τους είναι εξαιρετικά απίθανη. Έτσι, περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να λάβουν μέρος στην συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας “Empty Chairs” («Άδειες καρέκλες») που διοργανώνεται την Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00. Οι επιχειρηματίες θα τοποθετήσουν στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.

Η εκδήλωση – διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας αναφέρει: «Η εστίαση διαμαρτύρεται συμβολικά την Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00 ,ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα με μια πρωτότυπη εκδήλωση – διαμαρτυρία ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού “Empty Chairs” (Άδειες καρέκλες”). Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα,καλούν όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό να ζητήσουν το αυτονόητο: Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος των καταστημάτων για τραπεζοκαθίσματα

Πρωτοβουλία για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης που πλήττονται από τον κοροναϊό ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος του είναι να ικανοποιηθεί η ανάγκη των επιχειρηματιών να έχουν περισσότερο χώρο για να προσθέσουν τραπεζοκαθίσματα. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο υπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, ώστε να εξεταστεί η συγκεκριμένη δυνατότητα: «Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες οι ίδιες αλλά και οι θέσεις εργασίας».

Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης ότι υπάρχει στήριξη των Δήμων για να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του κορονοϊού και σημείωσε ότι μόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων διατέθηκαν προ τριημέρου 28 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος στην οικονομία γενικότερα και την ύφεση που δημιουργείται λόγω της κρίσης ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι, με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο Υπουργός Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος λέγοντας τα εξής: «Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να επιστρέψουμε έπειτα από ένα διάστημα στην αισιοδοξία και στο θετικό κλίμα που είχε επικρατήσει μετά την πολιτική αλλαγή του περσινού Ιουλίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις