Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νομοί χωρίς κρούσματα Ελλάδα: Οι “καθαρές” και οι “γεμάτες” περιοχές
ΕΛΛΑΔΑ

Νομοί χωρίς κρούσματα Ελλάδα: Οι “καθαρές” και οι “γεμάτες” περιοχές

Νομοί χωρίς κρούσματα Ελλάδα: Σε τρεις νομούς δεν υπάρχουν ασθενείς από κορωνοϊό όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νομοί χωρίς κρούσματα Ελλάδα: Ευρυτανία, Λακωνία και Φωκίδα είναι οι τρεις νομοί χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού, δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 Σε επίπεδο δήμων, εκείνοι με τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα ήταν οι:

· Αθηναίων 314

· Κηφισιάς 116

· Θεσσαλονίκης 85

· Καστοριάς 79

· Φιλοθέης – Ψυχικού 73

· Πειραιά 59

· Χαλανδρίου 52

· Γλυφάδας 49

· Περιστερίου 46

· Λαρισέων 42

· Πατρέων 38

· Νέας Σμύρνης 37

· Αμαρουσίου 35

· Νέας Ιωνίας 35

· Ξάνθης 34

· Εορδαίας 31

Από αυτούς του δήμους επτά και συγκεκριμένα η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη και η Νέα Ιωνία Αττικής παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού του δήμου.

Ο χάρτης της εξάπλωσης ανά περιφέρεια

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στην χώρα μας, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.626 κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά περισσότερα από τα μισά, σε ποσοστό 55,9% εντοπίζονται στην Αττική, με τα 237 από αυτά σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Από εκεί και πέρα ακολουθούν 198 κρούσυματα στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά που είχε 85, η Κοζάνη 71, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.

“Από αύριο το πρωί ξεκινάει μια νέα μάχη, μια δύσκολη μάχη. Είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει, να παλέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά με τις γνώσεις την εμπειρία όπου κερδίσαμε τις 42 ημέρες” υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε ότι “η αυστηρή τήρηση των κανόνων θα κρίνει και θα καθορίσει το αποτέλεσμα”. Στην ίδια κατεύθυνση και μετά από 42 ημέρες, “από αύριο βγαίνουμε έξω ασφαλείς”, κατέληξε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις