Φονικό στην Κρήτη – Ανώγεια: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στην Κρήτη – Ανώγεια: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Φονικό στην Κρήτη - Ανώγεια: Φονική συμπλοκή η οποία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

03.05.2020 | 07:09

Φονικό στην Κρήτη – Ανώγεια: Ασύλληπτη τραγωδία γράφτηκε χθες τη νύχτα στις 10:00 στην τοποθεσία Περαχώρι στα Ανώγεια Ρεθύμνου της Κρήτης, με δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 30 χρόνων, να πέφτουν νεκροί μετά από έντονη λογομαχία και ένοπλη συμπλοκή με πολλούς πυροβολισμούς και έναν τρίτο – 30 ετών περίπου – να τραυματίζεται στο πόδι καθώς όλα δείχνουν ότι προσπάθησε να χωρίσει τους συμπλεκόμενους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πληροφορίες από ανθρώπους που έζησαν και ζουν από κοντά την τραγωδία στα Ανώγεια, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη και έχουν φθάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέας, αναφέρουν ότι ο ένας από τους νεκρούς είναι ο 62χρονος γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης, ο “ντελικανής της μαντινάδας” όπως τον αποκαλούσαν, γνωστός και από τις  εμφανίσεις του στην τηλεόραση, ενώ ο δεύτερος νεκρός, φέρεται να είναι ο Γ.Ξ. 30 ετών, κτηνοτρόφος, από πολύ γνωστή οικογένεια των Ανωγείων.

Τις  ακριβείς συνθήκες της διπλής τραγωδίας που έφερε μέσα στη νύχτα χίλιους και πάνω κατοίκους των Ανωγείων στην πλατεία και έξω από το Κέντρο Υγείας μαζί με τους συγγενείς των δύο νεκρών, επιχειρούσε η Αστυνομία να διευκρινίσει έως τις πρωινές ώρες, καθώς ήταν συγκεχυμένες. Σε αυτό που συνέκλιναν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι το ότι οι δύο άνδρες που έπεσαν εν τέλει νεκροί μέσα σε καταιγισμό πυροβολισμών, με τα σπίτια τους να απέχουν πολύ λίγα μέτρα, πιάστηκαν στα χέρια όταν βρέθηκαν στο καφενείο, στην κάτω πλευρά των Ανωγείων, στο Περαχώρι.

Ο γιος του θύματος φέρεται να σκότωσε τον 30χρονο

Κάποιες πληροφορίες θέλουν κάπου εκεί να επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο να έλαβε τέλος. Όμως, ήταν μόνο για λίγο. Άγνωστο πώς βρέθηκαν πάλι οι δύο άντρες που φέρονται επίσης να είχαν κάποια κτηματική διαφορά να πυροβολούν ο ένας τον άλλον ή να πυροβόλησε ο ένας.

Το βέβαιο είναι ότι από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο Λευτέρης Καλομοίρης. Μια άλλη πληροφορία,που επικαλούνται τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ, έδωσε νέα δραματική διάσταση στην αιματηρή υπόθεση, που συγκλονίζει την Κρήτη. Ανέφερε ότι μόλις ο γιος του θύματος πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του είχε πέσει νεκρός, πυροβόλησε τον δράστη με αποτέλεσμα να τον ρίξει νεκρό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γιος του 62χρονου, αναζητείται από τις αρχές καθώς, μετά το συμβάν τράπηκε σε φυγή ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο σημείο

Ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο και βεντέτας,  με κλιμάκιο του ΤΑΕ, είναι στο χωριό από χθες τη νύχτα και στο κέντρο Υγείας, ενώ ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ζήτησε να πάει στο χωριό και Εισαγγελέας και επίσης ζήτησε να διαφυλαχθεί η ηρεμία στην περιοχή, καθώς επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης,  δήλωσε στο ΑΠΕ ότι “πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο”. Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, του ενός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και του άλλου στο Ρέθυμνο, για να μην συναντιούνται οι συγγενείς και συνεχίσουν τη βεντέτα. Επιπλέον, φυγαδεύτηκαν οι οικογένειες και των δύο θυμάτων.

Exit mobile version