Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κορονοϊός: Χιλιάδες νέα κρούσματα, το “βλέμμα” στην οικονομία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κορονοϊός: Χιλιάδες νέα κρούσματα, το “βλέμμα” στην οικονομία

Τουρκία κορονοϊός: Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 122.392, βάσει των στοιχείων, ο μεγαλύτερος απολογισμός εκτός των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τουρκία κορονοϊός: Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν νικημένοι από τη νόσο COVID-19 στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 84 τις τελευταίες 24 ώρες και ανέρχεται πλέον σε 3.258, ενώ καταγράφηκαν 2.188 νέα κρούσματα του ιού, αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 122.392, βάσει των στοιχείων, ο μεγαλύτερος απολογισμός εκτός των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Συνολικά, 53.808 άνθρωποι ανάρρωσαν από τον νέο κορονοϊό. Ο αριθμός των τεστ που διεξήχθησαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχεται σε 41.431, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τεστ κατά τη διάρκεια της πανδημίας να βρίσκεται στο 1,075 εκατομμύριο.

Προβλέψεις για φτωχοποίηση και αναταραχές

Με μελανά χρώματα σκιαγράφησε το μέλλον της τουρκικής οικονομίας λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού ο Τούρκος οικονομικός αναλυτής Μουσταφά Σονμέζ μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη. Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ υψηλή ανεργία, απότομη ύφεση, μείωση εισοδημάτων, φτωχοποίηση και κοινωνικές αναταραχές, προέβλεψε ο Μουσταφά Σονμέζ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση 50 με 60% της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όπως τονίζει, 1,5 κατ. άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από τους ηλικιακούς περιορισμούς κι άλλο 1,5 εκατ. από τα καταστήματα που έκλεισαν από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και ήδη υπήρχαν 4,5 εκατ. άνεργοι. Το ποσοστό ανεργίας στη γείτονα αγγίζει το 30%. Η τουρκική λίρα υποτιμάται συνέχεια, έχει φτάσει το όριο των 7 λιρών έναντι του δολαρίου. Τους επόμενος 12 μήνες πρέπει να αποπληρωθεί χρέος 170 δισεκ. Δολαρίων και φεύγουν επενδυτές”, σημείωσε.

Ο οικονομολόγος ξεκαθαρίζει ότι η δύση του ΔΝΤ δεν είναι εύκολη περίπτωση για την τουρκική κυβέρνηση. “Σε περίπτωση χρηματοδότησης το ΔΝΤ απαιτεί στενή παρακολούθηση της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δε θέλει να μπει σε μια τέτοια σχέση με το Ταμείο. Ο Ερντογάν προσπαθεί, δεν χάνει τις ελπίδες του, ψάχνει τρόπο με ιδιωτικές συνομιλίες με τον Τραμπ ακόμα και με ενδεχόμενο πολιτικών παραχωρήσεων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις