Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκύλος – ναρκωτικά: Ο “Ρίκι” ξετρύπωσε ηρωίνη από φορτηγό
ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος – ναρκωτικά: Ο “Ρίκι” ξετρύπωσε ηρωίνη από φορτηγό

Σκύλος - ναρκωτικά: Σημαντική συνδρομή στις έρευνες των αστυνομικών και στην ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, παρείχε ο αστυνομικός σκύλος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, «Ρίκι».

Σκύλος – ναρκωτικά: Μέχρι τώρα… ξήλωνε ταπετσαρίες και ανακάλυπτε “λευκό θάνατο”, αυτή τη φορά βρήκε μισό κιλό φονικής ηρωίνης, κρυμμένη στα φώτα ενός φορτηγού! Ο λόγος για τον δυναμικό “Αστυνόμο Ρίκι”, τον σκύλο ανιχνευτή των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος, κάθε τόσο εκπλήσσει με τις επιτυχίες του στην καταπολέμηση των ολέθριων για τη νεολαία ναρκωτικών ουσιών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το βελγικό μαλινουά, έβαλε τη… μύτη του στο φορτηγό, μόλις οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, σε επιχείρηση, ξημερώματα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Αγίου Βασιλείου, σταμάτησαν, μετά από πληροφορίες,  για έλεγχο, δύο ημεδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών. Η ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών στις πιθανές κρύπτες του φορτηγού δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά τη λύση έδωσε ο Ρίκι, ο οποίος άρχισε να γυροφέρνει το όχημα, ώσπου έδωσε… σήμα ότι έπρεπε να βγάλουν τα τζάμια των μπροστινών προβολέων!

Πράγματι, μόλις έγινε αυτό, οι αστυνομικοί της Δίωξης είδαν τις συσκευασίες του “λευκού θανάτου”. “Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε φορτηγό και σε έρευνα που πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν, μια συσκευασία με ηρωίνη, συνολικού βάρους (510) γραμμαρίων, την οποία είχαν αποκρύψει οι δράστες στα φώτα του οχήματος”, αναφέρει η Αστυνομία. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται περίπου στα 9.000 ευρώ.

Εύσημα στον Ρίκι

“Επισημαίνεται ότι”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “σημαντική συνδρομή στις έρευνες των αστυνομικών και στην ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, παρείχε ο αστυνομικός σκύλος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, Ρίκι”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρίκι, τον Δεκέμβριο εντόπισε έναν Αλβανό έμπορο ναρκωτικών που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες είχε κρύψει μέσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου του, ενώ και από πολλές άλλες επιτυχίες του είναι πολύ… γνωστός στην Πάτρα!

Πώς εκπαιδεύονται

Πρόσθετα, σημειώνεται ότι επειδή υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και άγνοια για το πώς εκπαιδεύονται αυτοί οι σκύλοι, στην πραγματικότητα εκπαιδεύονται μαζί με τον συνοδό τους, δουλεύουν μαζί με τον συνοδό τους και ζουν στο ίδιο σπίτι με τον συνοδό τους, ακόμα και όταν «συνταξιοδοτηθούν» από την Υπηρεσία. Βεβαίως, ο τρόπος που μαθαίνουν να ανιχνεύουν, είναι μέσω της επιβράβευσης. Για παράδειγμα, οι συνοδοί βάζουν καθημερινά, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τους σκύλους τους μπροστά από διάφορα βάζα με διάφορες μυρωδιές, συν τα ναρκωτικά ή τα εκρηκτικά, αντίστοιχα και όταν σταματούν στα συγκεκριμένα βάζα, τα επιβραβεύουν με μία λιχουδιά ή με το μπαλάκι, που παίζουν.

Έτσι μαθαίνουν οι σκύλοι πως όταν εντοπίζουν την συγκεκριμένη μυρωδιά ανταμείβονται… Προφανώς και σε καμία των περιπτώσεων δεν ισχύουν ανοησίες, που κατά καιρούς έχουν ακουστεί,  ότι τα σκυλιά αυτά εθίζονται σε τέτοιες ουσίες…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις