Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο ληστής με τη μάσκα: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη – Χειροπέδες και στους συνεργούς
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ληστής με τη μάσκα: Συνελήφθη μετά από καταδίωξη – Χειροπέδες και στους συνεργούς

Ο ληστής με τη μάσκα: Ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον ανέμεναν δύο συνεργοί του, ένας άνδρας και μία γυναίκα και τράπηκαν σε φυγή.

Ο ληστής με τη μάσκα: Έπιασαν το ληστή με τη χειρουργική μάσκα, μαζί με τον συνεργό του, στην Πάτρα μετά από τρεις ένοπλες ληστείες, που είχαν αναστατώσει τους εργαζόμενους σε δύσκολες συνθήκες, στις μέρες του κορονοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η σύλληψη των δύο και μιας κοπέλας, που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της διαφυγής, έγινε δυνατή μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε με πιστόλι απομίμηση, κάτι που δεν γνώριζε βέβαια το θύμα της ληστρικής επιδρομής. Ειδικότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάτρα, οι συλληφθέντες, με αυτοκίνητο έφθασαν σε περίπτερο, που είχαν αποφασίσει να ληστέψουν. Ο ένας εκ των δύο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα και με την απειλή του πιστολιού, ακινητοποίησε τον υπάλληλο του περιπτέρου και τον ανάγκασε να παραδώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο και τα οποία ανέρχονταν σε 115 ευρώ.

Στη συνέχεια, έτρεξε προς το αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του και βρισκόταν σε αυτό και η φίλη του ενός και ανέπτυξαν ταχύτητα να διαφύγουν. Ο έντρομος υπάλληλος του περιπτέρου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και αστυνομικοί περιπολικών με βάση τα στοιχεία που πήραν αναζήτησαν το αυτοκίνητο με τους δράστες. Το εντόπισαν τελικά και συνέλαβαν και τους τρεις επιβαίνοντες. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα-  κατά περίπτωση-  αδικήματα της διάπραξη ληστειών και της συνέργειας σε ληστείες. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 51 ευρώ, ένα πιστόλι – απομίμηση και γάντια.

Η έρευνα των Αρχών

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν στη συνέχεια  οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο ημεδαποί άνδρες είχαν διαπράξει, στην Πάτρα, ακόμη δυο ληστείες και συγκεκριμένα:

Η ληστεία στην καφετέρια

Στις 9-4-2020, το βράδυ, μετέβησαν σε καφετέρια, όπου ο ένας άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ .

Με χειρουργική μάσκα στο πρατήριο

Στις 26-4-2020 τα ξημερώματα, ο ίδιος άνδρας, φορώντας κουκούλα και μάσκα προστασίας, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Ο ρόλος του συνεργού

Στη διάρκεια των ληστειών, λέει η Αστυνομία, ο συνεργός του ανέμενε με το αυτοκίνητο κοντά στους τόπους του περιστατικού, για την διαφυγή τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις