Ληστείες με φυλλάδια: Βίντεο με τη δράση του διαρρήκτη – Πώς εξαπατούσε

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες με φυλλάδια: Βίντεο με τη δράση του διαρρήκτη – Πώς εξαπατούσε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες με φυλλάδια: Στην... εποχή του κορονοϊού είχε «προσαρμοστεί» διαρρήκτης για να κάνει τη «δουλειά» του.

02.05.2020 | 06:18

Ληστείες με φυλλάδια: Ένα βίντεο, λίγων δευτερολέπτων, στο οποίο διακρίνεται βασικό μέλος τη σπείρας, που χτυπούσε μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα Νότια Προάστια, με την πρόφαση ότι μοιράζουν φυλλάδια με οδηγίες για τον κορονοϊό, βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, να φθάσουν στην ταυτοποίηση του συλληφθέντα για 22 διαρρήξεις κατοικιών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μελετώντας, βέβαια και κάποια άλλα στοιχεία, που προέκυψαν από τη δράση τη σπείρας, αντελήφθησαν και από τον σωματότυπο και από τον τρόπο δράσης, στη διάρκεια της παραβίασης παραθύρων ότι η …φιγούρα που διέκριναν τους ήταν γνώριμη από το παρελθόν καθώς και πάλι είχε συλληφθεί για μπαράζ διαρρήξεων. Έτσι, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στα ίχνη του και τον ακολούθησαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μέχρι την Κηφισιά. Εκεί προσέγγιζε σε ένα σπίτι, έπεισε τον ιδιοκτήτη ότι μοιράζει φυλλάδια για τον κορονοϊό και όταν αποχωρούσε το θύμα διαπίστωνε ότι του έλειπε το κινητό τηλέφωνο.

Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον συνέλαβαν και όταν τον ρώτησαν σε πόσες και ποιες διαρρήξεις είχε εμπλακεί με τον ή τους συνεργούς που τον ακολουθούσαν κάποιες φορές, απάντησε ειλικρινώς “δεν θυμάμαι”. Μετά την απολογία του στον αρμόδιο ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος και ήδη αναζητούνται οι συνεργοί του που τον ακολουθούσαν κάποιες φορές. Ήδη τo Alphafreepress, είχε παρουσιάσει εκτενές ρεπορτάζ με τη δράση της σπείρας των διαρρηκτών, που δρούσαν στον καιρό του κορονοϊού και με πρόφαση ακριβώς αυτόν.

“Για να μην κινούν υποψίες”, έλεγε το ρεπορτάζ, “αν κάποιος από τους ενοίκους πολυκατοικιών η περιοίκους τους ρωτούσε το σκοπό της προσέγγισής τους, είχαν στα χέρια να επιδεικνύουν, φυλλάδια με οδηγίες για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού! Εκτός από τα φυλλάδια για τον covid-19, είχαν στην κατοχή τους και διαφημιστικά από Σούπερ Μάρκετ και εν αγνοία βέβαια των υπευθύνων, τα μοίραζαν για να δει ο κόσμος τις προσφορές”.

Η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής

Μετά από τις πολλές καταγγελίες ιδιοκτητών κατοικιών, που έπεσαν θύματα διάρρηξης, αλλά είχαν δει και κάποιους, λίγο πριν, να μοιράζουν δήθεν ενημερωτικά για τον κορονοϊό, συνδύασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα δύο γεγονότα και μπήκαν στα ίχνη των μελών της σπείρας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς Αλβανός υπήκοος,  μαζί με συνεργούς του, που αναζητούνται, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει η Αστυνομία,  κινούμενοι κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με αυτοκίνητο, στοχοποιούσαν οικίες και παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία σημεία εισόδου τους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Φυλλάδια ενημέρωσης για τον ιό

“Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους”, αποκαλύπτει η Αστυνομία, “ήταν ότι, προκειμένου να προσεγγίζουν, χωρίς να κινούν υποψίες, τις οικίες που είχαν στοχοποιήσει προς διάρρηξη, αλλά και να δικαιολογούν την παρουσία τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους, προσποιούνταν τους διανομείς διαφόρων ειδών φυλλαδίων που έφεραν, όπως ενημέρωσης για τον κορωνοϊό Covid -19 ή διαφημιστικών σούπερ μάρκετ”.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και εντός του αυτοκινήτου του και της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό.

Exit mobile version