Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Πέραμα: Με μάσκα και γαρύφαλλο για την εργατική Πρωτομαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Πέραμα: Με μάσκα και γαρύφαλλο για την εργατική Πρωτομαγιά

Τσίπρας Πέραμα: Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Περάματος, βουλευτές του κόμματος και εργαζόμενοι.

Τσίπρας Πέραμα: Πρωτομαγιά με επίσκεψη στο Δήμο Περάματος για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Περάματος, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και εργαζόμενους της βάρδιας στο τμήμα καθαριότητας. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Περάματος, βουλευτές του κόμματος και εργαζόμενοι τηρώντας όλοι το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

“Πρέπει να αξιοποιήσουμε την κρίση ως ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με δύο βασικούς άξονες: Πρώτον, η ανάδειξη του δημόσιου χώρου και η στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων μας και το δεύτερο που πρέπει να έχει είναι η ενίσχυση της εργασίας και η στήριξη των εργαζομένων” δήλωσε κατά την επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας Πέραμα: Αναλυτικά η δήλωση

Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με την ανάδειξη του δημόσιου χώρου και τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, των αναγκών όλων μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυρίαρχη αντίληψη ήταν η μείωση του εργασιακού κόστους για μεγαλύτερο κέρδος, μια αντίληψη που επικρατεί και στη σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πίσω από τα λόγια της κολακείας κρύβονται σχέδια για περαιτέρω αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, για μειώσεις μισθών, για μισή δουλειά – μισή ζωή.

Σήμερα Πρωτομαγιά πρέπει να δώσουμε το μήνυμα του αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή -και που μέχρι πρόσφατα ήταν αόρατοι- όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε κατεύθυνση, να στηρίξουμε την εργασία και το δημόσιο χώρο. Οι αγώνες που έρχονται είναι κρίσιμοι και θα είναι νικηφόροι μόνο αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπουν μπροστά.

Καλή εργατική Πρωτομαγιά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις