Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιμ Γιονγκ Ουν θάνατος: “Πέθανε και θα ανακοινωθεί άμεσα”, λέει πολιτικός
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν θάνατος: “Πέθανε και θα ανακοινωθεί άμεσα”, λέει πολιτικός

Κιμ Γιονγκ Ουν θάνατος: Ο θάνατος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που επήλθε μετά από επέμβαση καρδιάς, θα ανακοινωθεί το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με βορειοκορεάτη πολιτικό.

Κιμ Γιονγκ Ουν θάνατος: Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ταϊβάν, Chiu Kuo-cheng, ισχυρίζεται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι άρρωστος. Σε κυβερνητική σύσκεψη έκανε παρουσίαση στην οποία καταγράφεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι άρρωστος και παρουσίασε τα πλάνα διαδοχής που υπάρχουν.

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Chiu Kuo-cheng όταν ρωτήθηκε εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός, έδωσε μία πολύ γενική και ασαφή απάντηση, ενώ ο αναπληρωτής του Chiu Kuo-cheng αργότερα ανέφερε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν. “Από ό,τι γνωρίζουμε ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να κυβερνά τη Βόρεια Κορέα και να έχει υπό τον έλεγχο του τον στρατό”, σημείωσε ο αναπληρωτής σύμφωνα με τους Taipei Times.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι από την άλλη, τονίζουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστες κινήσεις στη Βόρεια Κορέα και συμβουλεύουν να είναι κανείς επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις αναφορές για πιθανή ασθένεια του Κιμ.

“Είναι νεκρός και θα ανακοινωθεί το Σαββατοκύριακο”

Ένας Βορειοκορεάτης που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, ισχυρίστηκε σήμερα ότι είναι 99% σίγουρος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός και η Πιόνγιανγκ θα το ανακοινώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο Ji Seong-ho δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap ότι έχει την πληροφόρηση πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια καρδιολογικής επέμβασης. Είπε ακόμα, ότι η αδερφή του μπορεί να είναι η επόμενη στη διαδοχή αλλά αυτό δεν αρέσει στο “καθεστώς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις