Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρωτομαγιά 2020 – Ντελιβεράδες: Συγκέντρωση στο Παγκράτι
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά 2020 – Ντελιβεράδες: Συγκέντρωση στο Παγκράτι

Πρωτομαγιά 2020 - Ντελιβεράδες: Διανομείς αναφέρουν πως δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα για να νιώθουν ασφαλείς και να παραμείνουν υγιείς στα χρόνια του... κορονοϊού.

Πρωτομαγιά 2020 – Ντελιβεράδες: Συγκέντρωση πραγματοποιούν οι “ντελιβεράδες” σήμερα Παρασκευή, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι ντελιβεράδες, που ανήκουν στα επαγγέλματα της “πρώτης γραμμής” την περίοδο της πανδημίας, δηλώνουν φοβισμένοι και ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Με τις καταγγελίες των εργαζομένων στον τομέα για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την πλευρά των εργοδοτών τους να αυξάνονται, τα Σωματεία τους ζητούν τη λήψη όλων των αναγκαίων για την προστασία τους μέτρα πριν είναι αργά. Ειδικότερα τα σωματεία εργαζομένων οδηγών στις ταχυμεταφορές και στη διανομή γευμάτων απαιτούν να παρθούν μέτρα προστασίας όχι μόνο από τον ιό, αλλά και από τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που με αφορμή την πανδημία καλπάζουν. «Δεν θα μας πεθάνει ο κορονοϊός, αλλά η ασυδοσία των εργοδοτών και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!».

Οι διανομείς, έρχονται καθημερινά σε επαφή με πλήθος κόσμου, το οποίο κάποιες φορές αγνοεί τα προληπτικά μέτρα των αρμόδιων φορέων για τη μετάδοση του Covid-19. Ωστόσο πέρα από τον φόβο και την ανησυχία που νιώθουν καθημερινά οι διανομείς, πρέπει να τα βγάλουν πέρα και με τις – πολλές φορές – απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που πολλοί εργοδότες επιβάλλουν προκειμένου να βγουν κερδισμένοι από τις συνθήκες που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας. Πάντως πολλά από τα καταστήματα με υπηρεσίες delivery εφαρμόζουν μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι ντελιβεράδες στο Παγκράτι: Φωτογραφίες και βίντεο από αναγνώστη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις