Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αναστολή πλειστηριασμών κορονοϊός: Δεν τίθεται θέμα έναρξης, λέει ο Τσιάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή πλειστηριασμών κορονοϊός: Δεν τίθεται θέμα έναρξης, λέει ο Τσιάρας

Αναστολή πλειστηριασμών κορονοϊός: Το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων, τόνισε.

Αναστολή πλειστηριασμών κορονοϊός: «Δεν τίθεται θέμα έναρξης πλειστηριασμών, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και σας προαναγγέλλω πως θα υπάρξει νέα ΚΥΑ μετά τις 15 Μαΐου που θα παγώνει εκ νέου τους πλειστηριασμούς», τόνισε στο Cnn. gr ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Με νέα KYA θα προβλέπεται η αναστολή των πλειστηριασμών και μετά τις 15 Μαΐου, πρόσθεσε. Ο κ. Τσιάρας απέδωσε τον συσχετισμό της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων με τους πλειστηριασμούς στην αναζήτηση αφηγήματος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθύμισε ότι μέχρι 30/4 υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Όσο επιμένουν στη ρητορική περί συσχέτισης της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων με τους πλειστηριασμούς εκτίθενται», προσέθεσε ο κ. Τσιάρας. Ήταν αναμενόμενο ότι το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων θα επέφερε οικονομική ασφυξία σε ένα πολύ μεγάλο εύρος οικονομικής δραστηριότητας της χώρας αναγνώρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «γι’ αυτό και προβληματιστήκαμε πολύ αν θα έπρεπε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο».

Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την οικονομική πραγματικότητα της πατρίδας μας. Και μπορεί στην αρχή να διατυπώθηκαν ενστάσεις από δικηγορικούς συλλόγους, δικαστικούς και υπαλλήλους, ωστόσο σταδιακά αίρονται οι όποιες αντιρρήσεις τόνισε ο υπουργός, ο οποίος προσέθεσε πως η κατάσταση με τις ουρές που παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες ομαλοποιείται.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα, έχει προχωρήσει στη διανομή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού για την ατομική προστασία των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των υπαλλήλων στα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία και έχει εξασφαλίσει υπηρεσίες security για την τήρηση της τάξης και των κανόνων ατομικής προστασίας για το συναλλασσόμενο κοινό.

Για την παράταση του δικαστικού έτους, ο υπουργός επεσήμανε πως το χρονικό διάστημα από 1ης έως 15 Ιουλίου είναι ακόμα υπό αίρεση και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. Ο χώρος της Δικαιοσύνης μπορεί να συμβάλλει και αυτός στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για επιστροφή στην κανονικότητα. Και είναι σημαντικό, σημείωσε ο κ. Τσιάρας, πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε πληθώρα δικαστικών αποφάσεων, γεγονός που καταδεικνύει πως οι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν με υπευθυνότητα τη δουλειά τους ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σταθεί όρθια η οικονομία και η κοινωνία και να αποτρέψει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να ζήσουν ξανά οι Έλληνες τις θλιβερές καταστάσεις των τελευταίων δέκα ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις