Αμφιλοχία σύλληψη: Συνελήφθη για δολοφονία Γερμανίδας πριν από 31 χρόνια.

ΕΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία σύλληψη: Συνελήφθη για δολοφονία Γερμανίδας πριν από 31 χρόνια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αμφιλοχία σύλληψη: 69χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Άρτα συνελήφθη για φόνο που διέπραξε το 1989.

30.04.2020 | 17:28

Αμφιλοχία σύλληψη: Πήγε με σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας και ενώ οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, καθώς είχε βρεθεί πεσμένος λόγω ιατρικών προβλημάτων, συνελήφθη για φόνο! Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας που έλαβε γνώση του περιστατικού της πτώσης και έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας να διαπιστώσει τις συνθήκες, ο 69χρονος ασθενής ήταν καταζητούμενος των γερμανικών αρχών για δολοφονία που είχε διαπραχθεί πριν από τριάντα ένα χρόνια στη χώρα αυτή με θύμα 25χρονη Γερμανίδα! Ο 69χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, έως ότου η κατάσταση της υγείας τους επιτρέψει στις ελληνικές αρχές την έκδοσή του στη Γερμανία για να δικασθεί για τη δολοφονία της κοπέλας.

Ωστόσο, από όσους γνωρίζουν την κατάσταση, είναι αμφίβολο αν αυτό καταστεί δυνατόν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κρίνεται σοβαρό. Το απίστευτο περιστατικό ξετυλίχθηκε όπως προαναφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Νωρίτερα, ο 69χρονος με καταγωγή από την Άρτα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε πέσει καταγής και είχε φωνάξει τους περιοίκους να τον βοηθήσουν. Ένας από τους γείτονές του, άκουσε τις εκκλήσεις και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά και την Αστυνομία. Όταν έφθασαν στο σπίτι του 69χρονου οι διασώστες του ΕΚΑΒ, τον βρήκαν πεσμένο στο έδαφος. Στην συνέχεια, ο 69χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τα στοιχεία του, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού, σχετικά δηλαδή με τις συνθήκες πτώσης του άνδρα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού

Τότε, ο αστυνομικός, που είχε σπεύσει στο Κέντρο Υγείας, με μεγάλη παρατηρητικότητα, διαπίστωσε ότι σε βάρος του 69χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης! Το ένταλμα αυτό είχε εκδοθεί και διεθνοποιηθεί μέσω της Ιντερπόλ σε όλες τις Αστυνομίες. Είχε υπογραφεί από τις Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς η δολοφονία της 25χρονης Γερμανίδας για την οποία είχε κριθεί ένοχος, είχε διαπραχθεί σε αυτή την περιοχή. Για τον 69χρονο έγινε επίσης γνωστό ότι αν και με καταγωγή από την Άρτα, κατοικούσε από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Αμφιλοχία.

Έλεγε ότι ήρθε από Αυστραλία

Όταν γείτονες και γνωστοί του τον ρωτούσαν σε ποια χώρα ζούσε και εργαζόταν παλαιότερα, απαντούσε ότι είχε έρθει στην Ελλάδα από την Αυστραλία, όπου ζούσε πολλά χρόνια και ότι διάφορα προσωπικά προβλήματα δεν του επέτρεπαν να διαμείνει στον τόπο καταγωγής του, την Άρτα και έτσι επέλεξε την Αμφιλοχία να συνεχίσει τη ζωή του. Τώρα βέβαια αποδεικνύεται για την Αστυνομία ότι ο λόγος ήταν να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα και κινηθεί η διαδικασία σύλληψης και έκδοσής του στη Γερμανία για να δικαστεί. Οι αστυνομικοί αναμένουν τη γνωμάτευση των γιατρών καθώς όποτε δώσουν τη συγκατάθεσή τους θα μεταφερθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, για να κινηθεί η διαδικασία.

Πώς ενεπλάκη στη δολοφονία

Εκείνο που αναζητούν και οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές είναι να πληροφορηθούν τα της δολοφονίας της νεαρής Γερμανίδας το 1989 και το πώς ενεπλάκη σε αυτή ο 69χρονος σήμερα Έλληνας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τη σύλληψη: «Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών για υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε πριν από 31 έτη στη Γερμανία».

Δείτε ακόμη

Έλεγχος από την Περιφέρεια Αττικής στην Ιδιωτική Γενική Κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ»

Προσφορά αναλώσιμων υλικών από τον ΣΦΕΕ και τις εταιρίες μέλη του στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Φτιάχνει μάσκες η Μαρέβα; Η απάντησή της σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Exit mobile version