Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση μέτρων ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα ευθύνονται οι πολίτες για ό,τι συμβεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα ευθύνονται οι πολίτες για ό,τι συμβεί

Άρση μέτρων ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό εστιάζοντας σε τέσσερις άξονες.

Άρση μέτρων ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ο πρωθυπουργός “επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την “ατομική ευθύνη””.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί. Επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την “ατομική ευθύνη”. Πέρα από την επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην ύφεση που έρχεται, για την ενίσχυση των μισθωτών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, δεν είπε τίποτα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού. Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν μόνο πότε θα βγουν από το σπίτι τους αλλά και πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους, με αξιοπρέπεια και δουλειές την επόμενη μέρα.

Και φυσικά, δεν είπε για ποιο λόγο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες “υγειονομική βόμβα διασποράς του κορωνοϊού”, τώρα ξαφνικά ανοίγουν άρον-άρον για είκοσι μόλις μέρες, αφήνοντας μάλιστα παράθυρο να κάνει το ίδιο και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε η απόφαση να μην αποβεί μοιραία για μια πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων και πάνε χαμένοι οι κόποι δυο ολόκληρων μηνών.

Οι πολίτες με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα τις μέρες της καραντίνας. Η ευθύνη της κυβέρνησης όμως ήταν να χρησιμοποιήσει αυτό τον χρόνο για να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό, με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, να αυξήσει τον αριθμό των ΜΕΘ, να φροντίσει ώστε τώρα που επανερχόμαστε να έχουμε στη διάθεση μας μεγάλο αριθμό τεστ ώστε οι πολίτες να εξετάζονται μαζικά.

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει.

Η άρση των μέτρων, λοιπόν, με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και όχι των επιστημόνων, γεμίζει τους πολίτες με πολύ περισσότερη ανησυχία και φόβο από ότι η ίδια η καραντίνα.

Μακάρι τα συναισθήματα αυτά να αποδειχθούν υπερβολικά”.

Δείτε ακόμη

Μπορεί ο εργοδότης να με απολύσει ή να μειώσει τον μισθό μου μετά την επιστροφή στη δουλειά;
Νέο οικονομικό πακέτο για τον Μάιο: 533 ευρώ για ένα μήνα
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία – Οι επιφυλάξεις των ειδικών
Πώς θα μπορούμε να κινηθούμε από 4/5 – Τι ισχύει για αυτοκίνητα και ΜΜΜ
Σε επτά στάδια η επιστροφή στην καθημερινότητα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις