Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οργανωμένες παραλίες – πότε ανοίγουν: Τι λέει ο Νίκος Παπαθανάσης
ΙΟΥΝΗ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Οργανωμένες παραλίες – πότε ανοίγουν: Τι λέει ο Νίκος Παπαθανάσης

Οργανωμένες παραλίες - πότε ανοίγουν: Στα επτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Οργανωμένες παραλίες – πότε ανοίγουν: «Οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου», υποστήριξε, σήμερα ο Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει σε επτά βήματα και πρόσθεσε ότι το «πρώτο βήμα είναι το δυσκολότερο» καθώς είναι αυτό που «θα μετρηθεί και θα αξιολογηθεί από τους λοιμωξιολόγους». Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα ανοίξουν και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων «για όσες δραστηριότητες έχουμε δώσει το δικαίωμα να ανοίξουν» εξηγώντας ότι η επανεκκίνηση αφορά όλα τα πολυκαταστήματα εκτός από τα mall. Παράλληλα, τόνισε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου, τηρώντας πάντα τους απαραίτητους κανόνες ενώ πρόσθεσε ότι «οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι από την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικό χώρο αλλά και τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι το πρόβλημα επάρκειας και κόστους των μασκών θα αντιμετωπιστεί μέσω της οικοτεχνίας. «Θα ανακοινωθεί και από την Πολιτική Προστασία και από ειδικούς ένας τρόπος εύκολος να κατασκευαστούν πάνινες μάσκες στο σπίτι που θα είναι επαναχρησιμοποιημένες. Θα είναι ένα κάλυμμα μύτης και στόματος και έτσι δεν θα μπαίνουμε στο έξοδο να αγοράζουμε μάσκες μίας χρήσης» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Υφυπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε, παράλληλα, ότι όσες επιχειρήσεις είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους και επανεκκινούν, περνούν στις πληττόμενες και ως εκ τούτου θα ισχύσει ότι ισχύει για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Τέλος, έκανε λόγο για 500 έλεγχους την ημέρα και αυστηρά πρόστιμα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Είμαστε παντού. Να μην προσπαθήσουν να επιβάλλουν τιμές κέρδους από αυτό που ίσχυε προ κρίσης, δηλαδή από τον Ιανουάριο», κατέληξε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Plexiglass στις παραλίες, ακόμη κι ανάμεσα στις ξαπλώστρες

Σε μετατροπές και αναπροσαρμογές για την νέα πραγματικότητα προχωρούν οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία, με τα διαχωριστικά plexiglass να έχουν την τιμητική τους ειδικότερα σε περίπτερα, εστιατόρια αλλά και φαρμακεία. Τα περισσότερα μάλιστα φαρμακεία έχουν τοποθετήσει τα συγκεκριμένα προστατευτικά, στα ταμεία αλλά και στους πάγκους εξυπηρέτησης, έτσι ώστε ο φαρμακοποιός να μην έρχεται σε επαφή με τον πελάτη.

Μάλιστα το περίφημο διαχωριστικό είναι πιθανόν να το συναντήσουμε το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες, ακόμη και ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Σε κάποιες παραλίες μάλιστα ίσως δημιουργηθούν διάφανα κουβούκλια προκειμένου να υπάρχει επαρκής προστασία από τον κορονοϊό. Η κάμερα του OPEN TV κατέγραψε εικόνες από τα καταστήματα που ήδη έχουν προμηθευτεί και έχουν εγκαταστήσει τον συγκεκριμένο μέτρο προστασίας.

Δείτε ακόμη

Covid 19: Πώς λίγα λεπτά στον ήλιο μπορούν να μας βοηθήσουν

Θα κάνουμε μπάνια φέτος; Καθηγητής του ΑΠΘ απαντά στα πιο κρίσιμα ερωτήματα

Θα κάνουμε μπανάκι κι αν ναι, πότε; Η πρόβλεψη διακεκριμένου Έλληνα γενετιστή

Ευχάριστα νέα: Ο ήλιος μειώνει τη διάρκεια ζωής του κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις