Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυμναστήρια – άρση: Τι ισχύει με την επαναλειτουργία τους, μεγάλος προβληματισμός
ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστήρια – άρση: Τι ισχύει με την επαναλειτουργία τους, μεγάλος προβληματισμός

Γυμναστήρια - άρση: Αργεί ακόμη η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων καθώς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, περιλαμβάνονται στο 7ο στάδιο της άρσης των μέτρων.

Γυμναστήρια – άρση: Τα κλειστά γυμναστήρια είναι από τους χώρους των οποίων το άνοιγμα προβλέπεται να πάει αρκετά πίσω στο χρονοδιάγραμμα. Το γεγονός ότι είναι σε κλειστό χώρο και οι πελάτες πρέπει να αγγίζουν τα ιδία αντικείμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα προβληματίζει τους αρμόδιους, οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας με εστίες κλειστά γυμναστήρια, αν δεν τηρηθούν σωστά τα μέτρα προστασίας. Ενώ οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ανοιχτά γήπεδα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου και θα λειτουργούν με βάση τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, η επαναλειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων αναμένεται να πάει αρκετά πιο πίσω.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης τα γυμναστήρια σε κλειστούς χώρους περιλαμβάνονται στο 7ο και τελευταίο στάδιο. Αυτό το στάδιο -εφόσον φυσικά έχουν πάει καλά όλα τα προηγούμενα- θα εξελιχθεί στα μέσα με τέλη Ιουνίου, ενώ περαιτέρω θα εξειδικευτούν τα βήματα του Ιουνίου στις 18 Μαΐου. Με αποστάσεις ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής, χρήση μάσκας και γαντιών, ελεγχόμενη είσοδο και συνεχή απολύμανση με αντισηπτικό περιλαμβάνονται ανάμεσα στα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνεται και θερμομέτρηση των πελατών πριν εισέλθουν στον χώρο.

Ωστόσο, ο “πονοκέφαλος” είναι μεγάλος. Όπως είπε πρόσφατα ο Κωνσταντίνος Σύρρος, πρόεδρος των Γυμναστηριούχων της Πάτρας στο thebest “για τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, όλα τα έξοδα τρέχουν, με τα έσοδα να είναι μηδενικά. Αν σκεφτεί κανείς πως τα γυμναστήρια νοικιάζουν συνήθως πολύ μεγάλους χώρους, τότε αντιλαμβάνεται πως είναι αδύνατο να πληρώσουμε ακόμα και το 60% του ενοικίου που προβλέπεται από την ΠΝΠ. Το πρόβλημα  είναι τεράστιο και δυστυχώς ενδεχομένως να παραμείνει και άλυτο…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις