Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Βήμα-βήμα προς τη νέα εποχή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Βήμα-βήμα προς τη νέα εποχή

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Μπαίνουμε πια έστω και βήμα-βήμα στην... μετά κορονοϊό εποχή! Και ασφαλώς τίποτα δεν θα είναι όπως πριν!

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Μπαίνουμε πια έστω και βήμα-βήμα στην… μετά κορονοϊό εποχή! Και ασφαλώς τίποτα δεν θα είναι όπως πριν! Πολλά θα έχουν αλλάξει στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Το ίδιο θα συμβεί και στο ποδόσφαιρο! Όπως έγινε γνωστό μια από τις πολύ σπουδαίες αλλαγές που πρόκειται να δούμε στα γήπεδα είναι ότι θα απαγορευτεί το φτύσιμο που έκαναν οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια του αγώνα! Το βλέπαμε άλλωστε συχνά κατά την τηλεοπτική μετάδοση. Αυτή λοιπόν η πιο συνηθισμένη… συνήθεια ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών θα απαγορευτεί πλέον! Μάλιστα όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της ιατρικής επιτροπής της FIFA, ο Μάικλ Ντου, «η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προσανατολίζεται να απαγορεύσει το φτύσιμο! Οι διαιτητές όταν διαπιστώσουν κάτι τέτοιο θα τιμωρούν τον παίκτη που θα το επιχειρήσει, με κίτρινη κάρτα…»!!

Όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες το σάλιο παραμένει πολλές ώρες στην επιφάνεια «και ως εκ τούτου θα μπορούσε να γίνει φορέας μόλυνσης Covid-19 του κορονοϊού μεταξύ των ποδοσφαιριστών…»! «Υπάρχει ο κίνδυνος επειδή το σάλιο, τα σταγονίδια είναι-μένουν στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα, για λίγο πιστεύουν, είναι πιθανόν τα σταγονίδια αυτά να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται κάπου εκεί κοντά και να έχουμε μετάδοση του ιού», όπως είπε ο Δρ. Ίαν Μπρίρλει, που είναι ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ!  Άντε τώρα να πείσεις τους ποδοσφαιριστές ότι απαγορεύεται να φτύνουν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα! Δύσκολο… Αλλά και ο διαιτητής τι να πρωτοδεί…και που να πρωτοδείξει κίτρινη κάρτα… Εκτός κι αν τον VAR συμμετέχει και στην διαδικασία αυτή! Ε;

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Επιστολή Ολυμπιακού στην UEFA

Ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή στην UEFA, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία ζητά όπως τα χρήματα από την έκτακτη επιχορήγηση της στην ΕΠΟ, να δοθούν στις ομάδες εκείνες που θα πάρουν τις θέσεις από την 5 έως και την 14 στο πρωτάθλημα. Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει 236, 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και θα μοιράσει στις 55 Εθνικές Ομοσπονδίες που είναι μέλη της.

Η ΕΠΟ από την UEFA λοιπόν θα λάβει 4,3 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του προγράμματος HatTrick. Ο Ολυμπιακός που αποποιείται του δικού του μεριδίου έκανε τις προτάσεις του όπως τα χρήματα αυτά δοθούν στις ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις από 5 έως και 14 στο πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά μια ωραία πρόταση του Ολυμπιακού, που χαιρέτισαν πολλές ομάδες.

Δείτε ακόμη

Χαρίζει μισθούς τεσσάρων μηνών ο Φάμπρεγας στη Μονακό

Ο Αντετοκούνμπο ανέβασε μια φωτο, αλλά μπορεί να τη σβήσει αργότερα

Γκασπάρ: «Στην Ελλάδα έλαβαν γρήγορα μέτρα και τα αποτελέσματα έχουν φανεί»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις