Ντίσνεϋλαντ φως: Το μέρος που φέγγει πάντα στο διασημότερο θεματικό πάρκο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντίσνεϋλαντ φως: Το μέρος που φέγγει πάντα στο διασημότερο θεματικό πάρκο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βίκυ Καλοφωτιά

Ντίσνεϋλαντ φως: Ούτε ο κορονοϊός στάθηκε ικανός να σβήσει το φως στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

28.04.2020 | 07:04

Ντίσνεϋλαντ φως: Μετά το ξέσπασμα του κορονοϊόύ, σε κάθε γωνιά της γης, τα φώτα χαμήλωσαν, οι τόνοι έπεσαν, τα γέλια μούδιασαν στα χείλη, οι φωνές έχασαν την πυγμή τους και τα χρώματα ατόνησαν. Ο καθένας κλείστηκε στο σπίτι του, και όλα γύρω σκοτείνιασαν υπό το καθεστώς φόβου της πανδημίας. Μόνο ένα φως δεν έσβησε καθόλου. Ένα φως στο μέρος, που αποτελεί το όνειρο του κάθε παιδιού στον κόσμο να βρεθεί έστω και μια φορά στη ζωή του. Την Ντίσνεϋλαντ! Εκεί, όπου όλα μοιάζουν με παραμύθι και οι ευχές πραγματοποιούνται, γιατί όλα φωνάζουν ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία.

Σε αυτό το απίθανο μέρος, που πλέον έχει κλείσει επ’ αόριστον λόγω των μέτρων πρόληψης από τον κορωναιό, καίει νύχτα – μέρα ένα φως, ακόμη και αν δεν το βλέπουν επισκέπτες. Το φως φωτίζει ένα παράθυρο, εκεί όπου κάποτε ήταν το διαμέρισμα του ιδρυτή της Ντίσνεϋλαντ, του Γουόλτ Ντίσνεϋ. Εδώ και δεκαετίες, παραμένει ανοιχτό προς τιμήν του, ο οποίος συνήθιζε να κοιτάζει τους επισκέπτες από αυτό ακριβώς το παράθυρο. Ακόμη και σήμερα, που το πάρκο είναι άδειο για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, εκείνοι που το φροντίζουν, το διατηρούν αναμμένο ως σύμβολο ελπίδας.

«Το θρυλικό παράθυρο φέγγει ως πηγή έμπνευσης για το προσωπικό και τους επισκέπτες»

Η πρόεδρος της Disneyland, Ρεμπέκα Κάμπελ, μοιράστηκε προ ημερών στο Instagram μια φωτογραφία από το θρυλικό παράθυρο. «Φέγγει ως πηγή έμπνευσης για το προσωπικό και τους επισκέπτες μας, ως φόρος τιμής στον άντρα που κάποτε κοίταζε από αυτό το παράθυρο ευτυχισμένες οικογένειες να δημιουργούν αναμνήσεις. Σήμερα, ακόμη και σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα, το φως συνεχίζει να φέγγει, λαμπερό όπως πάντα. Ανυπομονώ για την ημέρα που οικογένειες θα μπορούν να φτιάξουν ξανά αναμνήσεις», έγραψε η ίδια στη λεζάντα.

Παρ’όλο που το διασημότερο θεματικό πάρκο του κόσμου είναι κλειστό, κάτι που οδήγησε την εταιρία να θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα περίπου 43.000 υπαλλήλους, μια μικρή ομάδα 200 εργαζομένων παραμένει στο πόστο της, φροντίζοντας τους χώρους, κάνοντας εναλλάξ περιπολίες και συνεχίζοντας να υψώνουν καθημερινά τις σημαίες του παραμυθένιου αυτού μέρους, όπου όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Εκεί, όπου το φως στο παράθυρο του ανθρώπου που είπε «Πρώτον, σκέψου. Δεύτερον, πίστεψε. Τρίτον, κάνε όνειρα. Tέλος, τόλμησε» δεν σβήνει ποτέ. Ακριβώς όπως και η ελπίδα.

Ένα βίντεο από ξενάγηση στο διαμέρισμα του Γουόλτ Ντίσνεϋ και στο δωμάτιο με το φως που δεν σβήνει ποτέ

Exit mobile version