Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός άρση μέτρων: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης την Πέμπτη στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός άρση μέτρων: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης την Πέμπτη στη Βουλή

Κορονοϊός άρση μέτρων: Την πρώτη τους κόντρα στην Βουλή τρεις μόλις ημέρες πριν την οριστική άρση των μέτρων αναμένεται να έχουν την προσεχή Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Κορονοϊός άρση μέτρων: Την πρώτη τους κόντρα στην Βουλή τρεις μόλις ημέρες πριν την οριστική άρση των μέτρων αναμένεται να έχουν την προσεχή Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση που προκλήθηκε από τον πρωθυπουργό θα είναι εφ’ όλης της ύλης και θα αφορά τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών από τις 4 Μαΐου, όσο και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιθυμεί να βάλει τέλος σε όσες ανακρίβειες για την κυβερνητική πολιτική εν μέσω κορονοϊού ακούστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αποδυναμώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν στήριξε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία κυρίως σε οικονομικό επίπεδο και να δηλώσει ότι αναμένει ακόμη τις προτάσεις του για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς στην επιτυχία της χώρας μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε υγειονομικό επίπεδο, γεγονός που όπως θα τονίσει ενίσχυσε σημαντικά την αξιοπιστία της Ελλάδας και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι οικονομικές διεκδικήσεις, αλλά και τα εθνικά μας θέματα. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο πρόγραμμα που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση για την στήριξη των εργαζομένων, αλλά και των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και ένα ακόμη σχέδιο που αφορά στον κλάδο του τουρισμού, που αναμένεται να πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός άρση μέτρων: Απαντήσεις σε όλα

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν απαντήσεις σε όποια κριτική έχει ασκηθεί τόσο για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, όσο και στην τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ακόμη και την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού. Επιπλέον, θα απαντηθούν και όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας για την χρησιμοποίηση των χρημάτων του «μαξιλαριού» των 37 δισ., αλλά και την διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την χρησιμοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που ανακοίνωσε η ΕΕ και τα χρήματα που θα διεκδικήσει μέσω αυτών η χώρας μας.

Προτάσεις και όχι «τσιτάτα»

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μας ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιθυμούσε η συζήτηση αυτή να συνοδευτεί από μια σειρά προτάσεων από την αντιπολίτευση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και όχι να υπάρξει μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης, στοχεύοντας σε μικροκομματικά συμφέροντα και χαϊδεύοντας αυτιά πολλών κοινωνικών ομάδων μέσω «τσιτάτων» και αντιπολιτευτικών κορωνών. Γεγονός που, όπως λένε, θα αναδείξει ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Δείτε ακόμη

Γεραπετρίτης: Θα ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια, “στο χρόνο του” το θέμα των Δημοτικών

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Εφαρμόσαμε όλα τα μέτρα – Νιώθουμε συντριβή για τους θανάτους

Αμείωτοι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ – Εκατομμύρια έχουν “κοπεί” στους δρόμους

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις