Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Τανιμανίδης – Μπόμπα κορονοϊός: Σπόντα Τριαντάφυλλου για το “αν πέρασαν τον ιό”
LIFESTYLE

Τανιμανίδης – Μπόμπα κορονοϊός: Σπόντα Τριαντάφυλλου για το “αν πέρασαν τον ιό”

Τανιμανίδης - Μπόμπα κορονοϊός:

Τανιμανίδης – Μπόμπα κορονοϊός: Ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα ήρθαν πριν μερικές εβδομάδες αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό κι ευτυχώς κατάφεραν να το περάσουν με ελαφρά συμπτώματα. Ο Τριαντάφυλλος, όμως, δείχνει να μην είναι πολύ σίγουρος.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε στην εκπομπή Ευτυχείτε, ο Τριαντάφυλλος ανέφερε: Πέρασαν τον κορωνοϊό ή δεν τον πέρασαν, αυτό δεν το ξέρω. Δεν το ξέρω, δεν είμαι αρμόδιος να το πω. Από εκεί και πέρα, εύχομαι να λένε αλήθεια. Εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια.

Τανιμανίδης-Μπόμπα έγιναν δότες πλάσματος σε μελέτη θεραπείας του κορονοϊού

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η μελέτη για θεραπεία του κορονοϊού με χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί από τη νόσο Covid-19 και οι Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα είναι ανάμεσα στους εθελοντές των ιαθέντων. Οι δυο τους, που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό και αποθεραπεύτηκαν, βρίσκονται ανάμεσα στα 11 άτομα που έγιναν δότες πλάσματος, ώστε να προχωρήσει η πειραματική διαδικασία που ίσως οδηγήσει στη θεραπεία του κορονοϊού.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ την Κυριακή, ο καθηγητής αιματολογίας Ευάγγελος Τέρπος δήλωσε: “Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη με έξι δότες, ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Τανιμανίδης και η κ. Μπόμπα, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής έντεκα άτομα που έχουν δώσει αίμα, τα οποία έχουν ήδη νοσήσει με κορονοϊό και έχουν θεραπευτεί. Έτσι θα δούμε αν έχουν αντισώματα, προκειμένου να μπορέσουν σε δεύτερη φάση να δώσουν το πλάσμα τους, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για Covid-19 της χώρας μας”.

Τι είπε το ζευγάρι

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και το ζευγάρι, με τον Σάκη Τανιμανίδη να δηλώνει: “Μας πήρε αρχικά ο ΕΟΔΥ και μας παρέπεμψε στην ομάδα του κυρίου Τέρπου για να μας ρωτήσουν αν εθελοντικά κι εμείς θέλουμε να περάσουμε αυτή τη διαδικασία και αν βγουν τα αποτελέσματα ότι έχουμε τα συγκεκριμένα αντισώματα που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον, να δώσουμε στη συνέχεια το πλάσμα. Ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, περιμένουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε δύο πράγματα. Πόσο εύκολη είναι η διαδικασία, τουλάχιστον στο πρώτο βήμα που έχουμε περάσει εμείς μέχρι τώρα και το δεύτερο είναι να πούμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί ότι με τη δική του συμμετοχή μπορεί να σώσει κάποιον άνθρωπο”

Παράλληλα, η Χριστίνα Μπόμπα πρόσθεσε: “Το πρώτο βήμα ήταν αρκετά απλό, δώσαμε αίμα, περισσότερο απ’ όσο δίνουμε για να κάνουμε εξετάσεις, ώστε να μπορούν να δουν όλες τις παραμέτρους που χρειάζεται για το αν είμαστε κατάλληλοι και ένα ποσοστό του αίματος το στέλνουν στην Αμερική για περαιτέρω έρευνα. Είναι κάτι απλό για να δεις αρχικά αν είσαι κατάλληλος για να προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις