Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διάγγελμα Μητσοτάκη – ώρα: Μήνυμα πρωθυπουργού στους Έλληνες την Τρίτη
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη – ώρα: Μήνυμα πρωθυπουργού στους Έλληνες την Τρίτη

Διάγγελμα Μητσοτάκη - ώρα: Την Τρίτη στις 18:00 θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το διάγγελμα για την πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Διάγγελμα Μητσοτάκη – ώρα: Το σχέδιο για τα μέτρα χαλάρωσης θα ανακοινωθεί αύριο στις 6.30 από τον πρωθυπουργό, και οι λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι αρχίζει από σήμερα η καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους. Έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι. Μέχρι τις 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν δοθεί τα 600 ευρώ στους επιστήμονες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα τίθενται σε λειτουργία τα ΑΤΜ στα ΚΥΤ ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών. Σε ερώτηση για τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι θα υπάρχει εύλογη απόσταση στο άνοιγμα των βαθμίδων των σχολείων, ενώ για την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό και στα νησιά, ανέφερε ότι θα γίνει σταδιακά και παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων και διαβουλεύσεων, με στόχο να αξιολογηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία και να αποφασιστεί ο δρόμος προς την «επόμενη ημέρα» -μια διαδικασία που όπως έχουν πολλάκις προειδοποιήσει κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται σταδιακή και μακρόσυρτη. Παρότι πολλά σενάρια παραμένουν «ανοιχτά», αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι ότι η ημερομηνία – ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι η 4η Μαΐου. Μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα χαλαρώσουν τα μέτρα στο εμπόριο και τις μεταφορές και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, καθώς και πώς θα προσεγγίζεται πλέον το ζήτημα της άθλησης και της προσωπικής προπόνησης.

Δείτε ακόμη

ΚΕΑ: Τέλη Μαΐου το έκτακτο επίδομα -Ποιοι θα το λάβουν
Αισιόδοξο το 87% των Ελλήνων, το 65% εμπιστεύεται την κυβέρνηση
Μαγιορκίνης: Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η ανοσία της αγέλης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις