Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πίτσα μαργαρίτα – εύκολη συνταγή: Να τι θα φτιάξεις σήμερα Κυριακή
PLUS

Πίτσα μαργαρίτα – εύκολη συνταγή: Να τι θα φτιάξεις σήμερα Κυριακή

Πίτσα μαργαρίτα - εύκολη συνταγή: Ιδού η πιο viral συνταγή για πίτσα μαργαρίτα από την ιταλική αλυσίδα Pizza Express για εσάς και την οικογένειά σας!

Πίτσα μαργαρίτα – εύκολη συνταγή: Η πίτσα έχει ιταλική καταγωγή και είναι το φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί λοιπόν εξαιτίας του lockdown να είναι κλειστές οι πιτσαρίες της πόλης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα στερηθείτε την αγαπημένη σας πίτσα μαργαρίτα. Η πιο viral συνταγή για πίτσα μαργαρίτα από την ιταλική αλυσίδα Pizza Express για εσάς και την οικογένειά σας!

Υλικά

150 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
15gr φρέσκια μαγιά (ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά)
225gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο (για το πασπάλισμα)
80gr σάλτσα ντομάτας
70gr μοτσαρέλα
1 πρέζα ρίγανη
1 φύλλο βασιλικού (αν έχετε)
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Προσθέστε τη ζάχαρη και θρυμματίστε τη φρέσκια μαγιά σε ζεστό νερό. Αφήστε το μείγμα να παραμείνει για 10 – 15 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να δημιουργηθεί ένα προζύμι με φουσκάλες με στην επιφάνεια.

Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέστε το προζύμι και το ελαιόλαδο.

Αλευρώστε ελαφρά τα χέρια σας και τον πάγκο της κουζίνας και ζυμώστε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ωραίο, απαλό και μαλακό ζυμάρι.

Σε ένα ταψί απλώστε λίγο ελαιόλαδο και αφού ανοίξετε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη συμπληρώστε τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέστε τη μοτσαρέλα, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήστε στο φούρνο για 10 – 12 λεπτά έως ότου το τυρί πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις