Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γουχάν κορονοϊός: Δεν νοσηλεύεται πλέον κανένας ασθενής με Covid στην πόλη
ΚΟΣΜΟΣ

Γουχάν κορονοϊός: Δεν νοσηλεύεται πλέον κανένας ασθενής με Covid στην πόλη

Γουχάν κορονοϊός: Η Γουχάν και η επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, τέθηκαν σε καραντίνα περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου για περισσότερο από δύο μήνες.

Γουχάν κορονοϊός: Η Γουχάν, η πόλη της Κίνας στην οποία ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με Covid-19 στα νοσοκομεία της, δήλωσε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους. Ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος πιστεύεται ότι προήλθε από αγορά στη Γουχάν, στην οποία πωλούνταν άγρια είδη, εξαπλώθηκε στη συνέχεια γρήγορα σε όλον τον κόσμο Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), εκ των οποίων σχεδόν το 90% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Η τελευταία είδηση είναι ότι από τις 26 Απριλίου ο αριθμός των νέων ασθενών με κορωνοϊό στην Γουχάν ήταν μηδενικός, χάρη στις κοινές προσπάθειες της Γουχάν και ιατρικού προσωπικού από όλη τη χώρα»  δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η πόλη αυτή έχει καταγράψει 46.452 κρούσματα νέου κορωνοϊού, δηλαδή το 56% του συνόλου στην Κίνα. Επίσης είχε 3.869 θανάτους, δηλαδή το 84% του συνόλου στην Κίνα.

Η Γουχάν και η επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, τέθηκαν σε καραντίνα περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου για περισσότερο από δύο μήνες. Οι αρχές της πόλης εξακολουθούν να υποβάλουν τακτικά σε εξέταση τους κατοίκους της παρά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις τους.

Η Daimler λέει πως οι δουλειές της στην Κίνα αυξάνονται και πάλι

Η Daimler, κατασκευαστής των Mercedes-Benz, είδε τις δουλειές της να σταθεροποιούνται στην Κίνα αφού η χώρα τερμάτισε τα lockdown που είχε επιβάλει για τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα σε εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. “Μόνο στην Κίνα, πουλήσαμε και πάλι τον Μάρτιο περίπου 50.000 οχήματα. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση”, δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ο Μάρκους Σέφερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου αρμόδιο για την παραγωγή.Από αύριο, Δευτέρα, αυτοκίνητα θα αρχίσουν να βγαίνουν και πάλι από τη γραμμή συναρμολόγησης της Daimler στη Γερμανία.

Η Daimler ανέφερε την Πέμπτη πτώση σχεδόν 70% στα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου εξαιτίας της πανδημίας και προειδοποίησε πως η ροή των μετρητών που χρησιμοποιεί για να πληρώνει τα μερίσματα θα μειωθεί φέτος.

Δείτε ακόμη

Στους 134 οι νεκροί στην Ελλάδα -Κατέληξε 60χρονος
Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ ασθενής στον Ευαγγελισμό που βρέθηκε ξανά θετική στον ιό
Και μετά την καραντίνα τι; Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ περιγράφει τη νέα μας ζωή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις