Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Συναυλία” Πρωτοψάλτη – Εκκλησία: “Ποιος ο λόγος να κρατάμε τους ναούς κλειστούς;”
ΕΛΛΑΔΑ

“Συναυλία” Πρωτοψάλτη – Εκκλησία: “Ποιος ο λόγος να κρατάμε τους ναούς κλειστούς;”

"Συναυλία" Πρωτοψάλτη - Εκκλησία: Μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά, ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για "δυο μέτρα και δυο σταθμά".

“Συναυλία” Πρωτοψάλτη – Εκκλησία: Για “δυο μέτρα και δυο σταθμά” έκανε λόγο στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, αναφερόμενος στην χθεσινή υπαίθρια συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Συγκεκριμένα, μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά, ο Μητροπολίτης τόνισε με πόνο ψυχής ότι οι ιερείς αναγκάστηκαν να κλείσουν τους ναούς για το Πάσχα, υπακούοντας στις εντολές της κυβέρνησης, μέχρι χθες που είδαν ακόμη και τον ίδιο των πρωθυπουργό να μην τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με αφορμή τη συναυλία Πρωτοψάλτη. Προειδοποίησε μάλιστα πως στο εξής “και τις πόρτες ανοίγουμε των Ναών και τα μικρόφωνα ανοίγουμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του”.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Θεόκλητου

“Όλες τις προηγούμενες Άγιες μέρες του Πάσχα κάναμε υπακοή στο Κράτος για την ασφάλεια όλων μας. Σφραγίσαμε τις εκκλησιές μας, σταματήσαμε να χτυπάμε και τις καμπάνες.

Όμως είδαμε χθες μια καλλιτέχνη να ανεβαίνει πάνω σε καρότσα και να γυρίζουν με ηχεία στους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένοι μεταξύ τους, χωρίς μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούν τη συναυλία.

Επειδή, λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή η πράξη αυτή μας προσβάλει όλους εμάς που κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε.

Όταν, λοιπόν, οι Επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων δεν βγαίνουν ούτε καν με έναν παπά και γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα, τότε είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα, λοιπόν και τις πόρτες ανοίγουμε των Ναών και τα μικρόφωνα ανοίγουμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του. Χριστός Ανέστη”.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη απαντά στους επικριτές της: Το δηλητήριο ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς

Με μία ανάρτησή της στο instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στους οποίους τραγούδησε χθες στο πλαίσιο της κινητής συναυλίας της και να απαντήσει στους επικριτές της. Η συναυλία της “Από τον Δρόμο με αγάπη”, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων πάνω σε ένα κινούμενο φορτηγό στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, συγκέντρωσε και αρνητικά σχόλια, ειδικά για το στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

 Η ίδια αναφέρει στην ανάρτησή της

“Το δικό μου “ευχαριστώ” σε όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία: Γιατρούς, νοσηλευτές, όλους όσους βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η “ζωή μας” αυτές τις μέρες, στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου που “άντεξαν” και αντέχουν … Αυτό το πρωινό τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό! Ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς … και κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος γι αυτό που έγινε …Η μουσική προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα
συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια ,τις ταράτσες και τις αυλές στις γειτονιές της Αθήνας …με τραγούδια και δάκρυα χιαστή …

Ευχαριστώ το Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη για την υλοποίηση της ιδέας μου …Τους τρεις μουσικούς που παίξανε κι αυτοί με τη καρδιά τους στη κινούμενη πλατφόρμα του φορτηγού #thomaskontogeorgis #pantelisntzialas #petrosvarthakouris τον τεχνικό ήχου #zachariasstamoulos και την @toniadrag που κι αυτοί εθελοντικά στήριξαν την κινούμενη συναυλία.
“Απ το δρόμο με αγάπη”

Η Αγάπη η πιο σπουδαία λέξη στην εποχή μας!!!

Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.
Όσον αφορά το σοβαρότατο θέμα των μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών και των δικαιούχων της μουσικής, συνεχίζουμε να το διεκδικούμε μέσω του σωματείου μας και άλλων φορέων. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε!”.

https://www.instagram.com/p/B_bxLqVghxw/?utm_source=ig_embed

Δείτε ακόμη

«Δεν θέλω τα τραγούδια μου στου Κούλη τα λημέρια» – Απαξιωτικός ξανά ο Κραουνάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις