Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Αλβανών ληστών: Μία σύλληψη και ένα τρομακτικό οπλοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Αλβανών ληστών: Μία σύλληψη και ένα τρομακτικό οπλοστάσιο

Συμμορία Αλβανών ληστών: Με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα με τη συνδρομή της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην Αργυρούπολη, συνελήφθη ένας Αλβανός κακοποιός-ληστής.

Συμμορία Αλβανών ληστών: Συμμορία σκληρών Αλβανών ληστών, που διέθετε τρομακτικό οπλοστάσιο- υποπολυβόλο τύπου Skorpion, πιστόλι, σφαίρες, περίστροφο και συσκευή ηλεκτρική εκκένωσης, εξαρθρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα με τη συνδρομή της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην Αργυρούπολη, συνελήφθη ένας Αλβανός κακοποιός-ληστής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το τρομακτικό οπλοστάσιο. Ο συλληφθείς, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, εκ των οποίων καταζητείται ο ένας, αφού έγινε η ταυτοποίησή του, είναι, κατά την Αστυνομία, οι δράστες της εισβολής τρόμου με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα στην Κατερίνη. Το μεσημέρι της 25ης Φεβρουαρίου, οι δύο της συμμορίας, ενεργώντας μαζί με ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους, παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένης, την ακινητοποίησαν με χρήση βίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Από τη στιγμή που οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον Αλβανό ληστή, άρχισαν την έρευνα για να εντοπίσουν το χώρο διαμονής του. Τελικά έφθασαν στα ίχνη του και βρήκαν το σπίτι του στην Αργυρόπουλη. Ακολούθησε η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ελληνικού – Αργυρούπολης και Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο  σπίτι του, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα υποπολυβόλο με γεμιστήρα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία κενή γεμιστήρα, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (tazer)  διάφορα κοσμήματα, καθώς και  τρία  σφυριά, μία βαριοπούλα και μία κουκούλα τύπου full – face. Στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν και 2 ακόμα αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Συνεχίζεται η έρευνα

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ήδη τόσο στην Αττική, όσο και στην Πιερία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχουν ανοίξει φάκελοι ανεξιχνίαστων ενόπλων ληστειών. Το κύριο βάρος πέφτει σε όσες από αυτές οι κουκουλοφόροι ένοπλοι, εμφάνισαν για απειλή υποπολυβόλο η προχώρησαν σε ληστρική εισβολή, σπάζοντας τζαμαρίες η άλλα αντικείμενα με βαριοπούλα, σφυριά κλπ. Γιατί δεν πιστεύεται από την Αστυνομία ότι τέτοιος τρομακτικός οπλισμός ήταν για μια εισβολή σε σπίτι ανυπεράσπιστης ηλικιωμένης.

Αντίθετα με την πρόοδο της έρευνας ελπίζεται να προκύψουν όλες οι ενέργειες στις οποίες εμπλέκεται η σκληρή συμμορία των Αλβανών κακοποιών. Η έρευνα συνεχίζεται με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών τη Ασφάλειας Κατερίνης, μιας υπηρεσίας της Γενικής αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις