Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός “Ταξιάρχαι”: Αντιμέτωπος με το Πειθαρχικό ο θετικός που δεν σταματά τα ιατρεία
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός “Ταξιάρχαι”: Αντιμέτωπος με το Πειθαρχικό ο θετικός που δεν σταματά τα ιατρεία

Γιατρός "Ταξιάρχαι": "Καμία συμπεριφορά παραβίασης των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του ιού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, πρωτίστως από ιατρούς" αναφέρει ο ΙΣΑ.

Γιατρός “Ταξιάρχαι”: Αντιμέτωπος με το Πειθαρχικό πιθανόν να βρεθεί ο γιατρός που συνεργάζεται με την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και είναι θετικός στον κορονοϊό και ασυμπτωματικός. Πρόκειται για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση, τις τελευταίες πέντε με έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δυο διαφορετικά ιατρεία, προκαλώντας την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο ΙΣΑ έπειτα από καταγγελίες για τον γιατρό που συνεργάζεται με την κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του παρότι διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19, απειλεί να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Κατ΄ εντολή του Προέδρου, Γεωργίου Πατούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος θα καλέσει τον ιατρό να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό.

“Καμία συμπεριφορά παραβίασης των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του ιού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πρωτίστως από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγρύπνηση στην προάσπιση της δημόσιας υγείας” ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο εν λόγω γιατρός σταμάτησε να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων. Όμως παρά το ότι διαγνώστηκε θετικός αρνείται να σταματήσει τα ιατρεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, ο “γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία”. Σε ερώτηση σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται, ο κος Αρκουμανέας είπε πως θα γίνουν τα προβλεπόμενα σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία.

Τι λέει ο γιατρός της κλινικής που βρέθηκε θετικός στον ιό στο Μαζί σου

Δείτε ακόμη

Στους 132 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ηλικιωμένος στο «Σωτηρία»

Συγκίνηση: Η Πρωτοψάλτη τραγούδησε στο προσωπικό του “Ευαγγελισμού” – Στάση και στο Μαξίμου
Οι ημερομηνίες “επιστροφής” – Πότε θα αρθεί το μήνυμα στο 13033
Μπιλ Γκέιτς: Η (εντελώς) απαισιόδοξη ματιά για την επόμενη μέρα
Ζημιές 7.719 ευρώ στο Κ.Υ. Σχηματαρίου από συγγενείς θύματος του κορονοϊού
Η κ. Αρβελέρ στους Πρωταγωνιστές: Δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο από τον Μητσοτάκη
Viral: Οι “μάχες” του προέδρου της Ν. Αφρικής να βάλει τη μάσκα (vid)
Το μεγάλο ρίσκο: Δέκα κρίσιμα ερωτήματα για την μετά Covid 19 εποχή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις