Πολάκης κορονοϊός: Πώς περνά την καραντίνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης κορονοϊός: Πώς περνά την καραντίνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πολάκης κορονοϊός: Ο βουλευτής περιγράφει τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.

25.04.2020 | 17:21

Πολάκης κορονοϊός: Δύσκολα κυλούν οι ημέρες της καραντίνας και για τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος εξομολογείται στο zarpanews ότι ο απότομη αλλαγή ανελευθερίας και περιορισμού της προσωπικής και κοινωνικής κίνησης, είναι οδυνηρή γι αυτόν. “Παρόλα αυτά είμαι γιατρός χειρουργός και θα είμαι πάντα. Αν μια επέμβαση ασθενούς μου καταστεί απαραίτητη και δεν μπορεί να αναβληθεί, θα την κάνω… Ταυτόχρονα, ως εντατικολόγος συνεπικουρώ στην εντατική της ιατρικής μονάδας που εργάζεται η σύζυγός μου, ενώ ενίοτε επισκέπτομαι ασθενείς γνωστούς μου που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και συμβάλλω όσο μπορώ σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου εκεί” παραδέχεται.

Αναφορικά με τις ασχολίες του στην διάρκεια της καραντίνας, επεσήμανε πως “άδραξα την ευκαιρία να ξαναδιαβάσω τρία βιβλία από τα παλιά και να δω μια ταινία…: τα βιβλία είναι η “Ακροναυπλία” και ο “Φυγόδικος” του Γιάννη Μανούσακα και το “Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία” του Φρίντριχ Ένγκελς. Η ταινία που είδα ήταν το “Contagion” του Στίβεν Σόντεμπεργκ (2011) που όμως είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα με την πανδημία”. Μάλιστα ανέφερε πως βρήκε το χρόνο να διαβάσει δύο πρόσφατες μελέτες για την κλιματική αλλαγή (ή κρίση κατά άλλους…) και τις νέες τάσεις διαχείρισης των διεθνών ενεργειακών πηγών. “Αυτό άλλωστε είναι και το πεδίο που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το επόμενο διάστημα οι παγκόσμιοι συνασπισμοί συμφερόντων και οι κοινωνικές δυνάμεις” τόνισε.

“Η καραντίνα καθυστερεί κάποια από τα σχέδιά μου και κυρίως το κεντρικό, που είναι μέσα ακριβώς από αυτές τις συλλογικές διεργασίες των από κάτω, να γκρεμιστεί η σημερινή αντιλαϊκή κυβέρνηση και να πάρει ξανά ο κόσμος τις τύχες του στα χέρια του. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι ίσως αυτό που περνάμε να αποτελέσει την αφορμή για να δουν οι συμπολίτες μας τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους και αναλόγως να οργανώσουν το μέλλον τους” καταλήγει.

Δείτε ακόμη

Συγκίνηση: Η Πρωτοψάλτη τραγούδησε στο προσωπικό του “Ευαγγελισμού” – Στάση και στο Μαξίμου
Οι ημερομηνίες “επιστροφής” – Πότε θα αρθεί το μήνυμα στο 13033
Μπιλ Γκέιτς: Η (εντελώς) απαισιόδοξη ματιά για την επόμενη μέρα
Ζημιές 7.719 ευρώ στο Κ.Υ. Σχηματαρίου από συγγενείς θύματος του κορονοϊού
Η κ. Αρβελέρ στους Πρωταγωνιστές: Δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο από τον Μητσοτάκη
Viral: Οι “μάχες” του προέδρου της Ν. Αφρικής να βάλει τη μάσκα (vid)
Το μεγάλο ρίσκο: Δέκα κρίσιμα ερωτήματα για την μετά Covid 19 εποχή
Exit mobile version