Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Τέλεια συνταγή – 3 υλικά, τραγανή κρούστα χωρίς φλόγιστρο
PLUS

Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Τέλεια συνταγή – 3 υλικά, τραγανή κρούστα χωρίς φλόγιστρο

Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Ένας μάγειρας ανέβασε στο προφίλ του στο Tik Tok ένα βίντεο.

Κρεμ μπρουλέ εύκολη: Ένα από τα πιο γλυκά που λατρεύουμε είναι η κρεμ μπρουλέ. Βέβαια, πολλοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν το γαλλικό αυτό γλυκό, καθώς το θεωρούν πολύπλοκο, ενώ δεν διαθέτουν και το φλόγιστρο για να δημιουργήσουν και το απαραίτητο καψαλισμένο στρώμα. Ένας μάγειρας ανέβασε στο προφίλ του στο Tik Tok ένα βίντεο όπου μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε λαχταριστή κρεμ μπρουλέ με παγωτό και δύο ακόμα υλικά! Δοκιμάσαμε ολόκληρη τη συνταγή όπως τη βρήκαμε στο bhg.com και είναι πραγματικά πολύ εύκολη στην ετοιμασία της.

 Υλικά για 1 κρεμ μπρουλέ (διπλασιάστε για κάθε μια επιπλέον):

μισή κούπα παγωτό
έναν κρόκο αβγού
1 κ.σ. ζάχαρη

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βάλετε το παγωτό σε ένα μπολ που είναι ασφαλές να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων, για να το λιώσετε. Αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε το παγωτό και βάλτε το ξανά στον φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Μην το αφήσετε να βράσει σε θερμοκρασία βρασμού.

Στο λιωμένο παγωτό, προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι ή σύρμα. Αν φτιάχνετε περισσότερες από μια δόσεις, προσθέστε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βάλτε το μείγμα σε φορμάκι.

Τοποθετήστε το φορμάκι σε ένα ταψί, το οποίο θα γεμίσετε με βραστό νερό (μέχρι τη μέση της φόρμας περίπου). Με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα θα ψηθεί ομοιόμορφα και θα διατηρήσει την επιθυμητή υγρασία, για να μη βγει ξερό το γλυκό σας.

Αφήστε την κρεμ μπρουλέ να ψηθεί για 40 με 50 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.

Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, τυλίξτε το φορμάκι με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.

Για να κάνετε την καραμελένια κρούστα, λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν βλέπετε ότι αρχίζει να λιώνει, ανακατέψτε τη με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε τη πάνω στην κρεμ μπρουλέ και κουνήστε τη γρήγορα για να πάει παντού, πριν σκληρύνει.

@shefshaqYou do NOT need a blow torch. 🔥 ##food ##foodlover ##easyrecipes ##quickrecipes ##foryou ##foryoupage ##fyp ##baking

♬ original sound – shefshaq

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις