Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 600 ευρώ πληρωμή: Πότε θα μπουν τα χρήματα – Τι ανακοίνωσε ο Βρούτσης
Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ

600 ευρώ πληρωμή: Πότε θα μπουν τα χρήματα – Τι ανακοίνωσε ο Βρούτσης

600 ευρώ πληρωμή: Ένα μέρος των αυτοαπασχολουμένων έχει ήδη λάβει την προκαταβολή των 400 ευρώ ενώ στους υπόλοιπους θα πιστωθεί είτε ολόκληρο το επίδομα είτε η δεύτερη δόση, αφού γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων.

600 ευρώ πληρωμή: Απάντηση στις επικρίσεις σχετικά με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  Χαρακτήρισε άδικες τις επικρίσεις καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση ακούει, σέβεται και τιμά τους επιστήμονες και γι’ αυτό προχώρησε στην κατάργηση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης μέσω KEK (voucher) και οι επιστήμονες θα λάβουν τα 600 ευρώ απευθείας. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας συνεργάτης του που να συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα με ΚΕΚ και πως η διαδικασία τηλεκατάρτισης ήταν απόλυτα νόμιμη και έγινε με βάση το πλαίσιο που ήδη υπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τα ΚΕΚ.

Στο ερώτημα εάν έκανε σκέψεις να αποσυρθεί μετά την κριτική που δέχθηκε, ο κ. Βρούτσης απάντησε πως με την είσοδο στην πολιτική, γνωρίζεις ότι θα δεχθείς και πυρά αλλά προτεραιότητα είναι να υπηρετήσεις την πατρίδα. «Όλοι είμαστε πεπερασμένοι όπως και στη ζωή και στην πολιτική», «Το ζήτημα όταν κλείσεις τον κύκλο σου και φύγεις από εκεί που σε έβαλε ο λαός να τον υπηρετήσεις, να έχεις αφήσει πίσω σου σοβαρές υποθήκες, ωφέλιμες για την πατρίδα και τον κόσμο. Είμαι περήφανος που μέχρι τώρα στον βαθμό που μπόρεσα χωρίς να διεκδικώ την τελειότητα ούτε το αλάθητο αφήνω ισχυρές παρακαταθήκες», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τον τρόπο πληρωμής των επιστημόνων και αναμένεται να λάβουν τα 600 ευρώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Ανακοίνωσε επίσης, ότι την Τρίτη θα πληρωθούν τα 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί, με το συνολικό κονδύλι να ανέρχεται σε 84 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν πληρωθεί τα 800 ευρώ σε 686.000 εργαζόμενους.

Δείτε ακόμη

Κρίσιμη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στο Μαξίμου

Αποκάλυψη Αρκουμανέα: Γιατρός θετικός του “Ταξιάρχαι” αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία
Ευχάριστα νέα: Ο ήλιος μειώνει τη διάρκεια ζωής του κορονοϊού
Τι να προσέξετε με τα κλιματιστικά – Οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας
Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Ποιες θα το λάβουν, ποιο είναι το ποσό
Το σχέδιο για τα σχολεία: “Θα ανοίξουν σταδιακά και ανά βαθμίδα”
Τούντας: Τον Μάιο θα σβήσει ο κορονοϊός- Αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις