Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραβάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πάνω από 50.000 οι παραβάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Παραβάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας: Πάνω από 50.000 οι παραβάτες

Παραβάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας: Τα χρήματα, όποτε εισπραχθούν, καθώς υποβάλλονται και σωρηδόν ενστάσεις από πολίτες, θα διατεθούν κατά την δημόσια δέσμευση, υπέρ του συστήματος Υγείας

Παραβάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας: Άλλα 18 άτομα, κυρίως οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν από την αστυνομία να επιχειρούν να περάσουν από μία περιφέρεια σε άλλη, κάτι που απαγορεύεται για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, ενώ ξεπέρασαν πλέον τους 50.000, οι πολίτες στους οποίους έχει επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω κορωνοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για τις δύο αυτές παραβάσεις, συνολικά από την ημέρα ισχύος της κάθε μίας, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί δημιουργούν ένα ποσό περίπου 8 εκατομμυρίων, απαιτητό από το Δημόσιο. Τα χρήματα αυτά, όποτε εισπραχθούν, καθώς υποβάλλονται και σωρηδόν ενστάσεις από πολίτες, θα διατεθούν κατά την δημόσια δέσμευση, υπέρ του συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, από τους ελέγχους σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Βεβαιώθηκαν:

Δέκα οκτώ παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:

Δέκα τρεις στην Αττική 2 στην Κεντρική Μακεδονία 2 στη Δυτική Ελλάδα και 1 στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 8 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.117 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 720 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα των εννέα ωρών της Παρασκευής, πιστοποιήθηκαν 430 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

Στην Αττική 133, 57 στην Κεντρική Μακεδονία, 41 στη Θεσσαλονίκη, 37 στην Κρήτη, 35 στην Πελοπόννησο, 23 στα Ιόνια Νησιά, 20 στη Δυτική Ελλάδα, 19  στη Θεσσαλία, 18 στο Βόρειο Αιγαίο,  11 στο Νότιο Αιγαίο, 11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 στη Στερεά Ελλάδα, 9 στην Ήπειρο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50.916 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, καταλήγει η Αστυνομία, με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις