Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Πήγαν να κλέψουν το αυτοκίνητο του διοικητή του “Αττικόν”
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Πήγαν να κλέψουν το αυτοκίνητο του διοικητή του “Αττικόν”

Κορονοϊός Ελλάδα: Τις κινήσεις τους παρατηρούσε ένας περίοικος ο οποίος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση.

Κορονοϊός Ελλάδα: Το αυτοκίνητο του Διοικητή του νοσοκομείου “Αττικό”, εκεί όπου είναι και η οργανική σχέση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έβαλαν στο στόχαστρο τη νύχτα της Πέμπτης, τρεις Αλγερινοί!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, προφανώς χωρίς να γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο, ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση των οδό Ι. Δροσοπούλου και Τενέδου στην Κυψέλη, οι τρεις αλλοδαποί πλησίασαν. Τις κινήσεις τους παρατηρούσε ένας περίοικος ο οποίος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και αφού διαπίστωσε ότι οι τρεις δράστες είχαν αρχίσει να αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δόθηκε αμέσως εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και πληρώματα περιπολικών να φθάσουν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους τρεις Αλγερινούς και να τους οδηγήσουν στο τμήμα ασφαλείας Εξαρχείων όπου ξεκίνησε η έρευνα για να διαπιστωθεί αν και σε πόσες άλλες παρόμοιες ενέργειες ενέχονται. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι οι αλλοδαποί είχαν σκοπό να αφαιρέσουν το αυτοκίνητο του Διοικητή του Νοσοκομείου το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς στην εποχή του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους τρεις Αλγερινούς είχε συλληφθεί πριν από δέκα ημέρες για ληστεία με θύμα πολίτη στην Ομόνοια και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Πριν από λίγες μόλις ημέρες αστυνομικοί της ασφάλειας Λαυρεωτικής, σχημάτισαν δικογραφία  σε βάρος τριών ημεδαπών (26, 27 και 36 ετών) για σύσταση συμμορίας και για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Από τον Οκτώβρη του 2018

Από τις αρχές Οκτωβρίου του  2018, λέει η Αστυνομία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δομημένη και με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο παραλιακό μέτωπο της Λαυρεωτικής, όπου προέβαιναν σε διαρρήξεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τραπεζικές κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιούσαν αναλήψεις χρηματικών ποσών από ΑΤΜ τράπεζας, κάνοντας χρήση των αφαιρεθέντων τραπεζικών καρτών. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα 12 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο 27χρονος και ο 36χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ για τον 26χρονο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις