Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Rolling Stones – νέο τραγούδι: Με στίχους εμπνευσμένους από την καραντίνα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rolling Stones – νέο τραγούδι: Με στίχους εμπνευσμένους από την καραντίνα

Rolling Stones - νέο τραγούδι: Η διάσημη ροκ μπάντα τραγουδάει το «Ζώντας σε μια πόλη - φάντασμα».

Rolling Stones – νέο τραγούδι: Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από κάποιες ώρες το νέο του τραγούδι, το θρυλικό ροκ συγκρότημα Rolling Stones, που εμπνεύστηκε από τα όσα ζούμε αφότου εμφανίστηκε στην καθημερινότητά μας ο κορονοϊός. Τίτλος του τραγουδιού “Living in a Ghost Town” ή αλλιώς «Ζώντας σε μια πόλη – φάντασμα», μέρος του οποίου ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την πρόληψη απέναντι στον θανατηφόρο ιό. Το κομμάτι κυκλοφόρησε μαζί με ένα βίντεο που δείχνει έρημους δρόμους και σταθμούς μετρό στο Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Κιότο και άλλες πόλεις.

«Οι Stones βρίσκονταν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν νέο υλικό πριν από το lockdown κι υπάρχει ένα τραγούδι που πιστεύουμε ότι θα έχει απήχηση κατά τη διάρκεια όσων ζούμε αυτή τη στιγμή», αναφέρει το ιδρυτικό μέλος του δημοφιλούς μουσικού συγκροτήματος, Μικ Τζάγκερ, σε σχετική ανακοίνωσή του και συμπληρώνει λέγοντας: «Το δουλέψαμε ενώ βρισκόμασταν σε απομόνωση. Και να το… ελπίζω να σας αρέσει!». Επίσης, ο ίδιος αποκάλυψε πως άρχισε να ηχογραφεί το τραγούδι στο Λος Άντζελες το 2019. Κατόπιν, καθώς εφαρμόζονταν οι περιορισμοί για την πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο, προσάρμοσαν ορισμένους στίχους και προσέθεσαν τις τελευταίες πινελιές σε αυτό.

Rolling Stones: Όλη η αλήθεια που «κρύβεται» στους στίχους του νέου τους τραγουδιού

Σε πολύ γνώριμες για όλους μας και αρκετά ανατριχιαστικές εικόνες από αυτό που έχει γίνει εδώ και κάποιους μήνες η πραγματικότητά μας, παραπέμπουν οι στίχοι του ολοκαίνουριου μουσικού κομματιού των Rolling Stones. Κάθε λέξη και μια αλήθεια, ένα σφίξιμο στο στήθος, μια ανάσα που ποθούμε όσο τίποτε άλλο να πάρουμε, αμέσως μόλις τελειώσουν όλα αυτά. Κάπως, κάπου, κάποτε. Με την ελπίδα το αύριο να βρει όλους μας αρκετά σοφότερους και ωριμότερους από πριν. Με περισσότερη έγνοια για το περιβάλλον, τους γύρω μας, τον εαυτό μας τον ίδιο.

«Η ζωή ήταν τόσο όμορφη, tότε όλοι κλειδωθήκαμε μέσα, νιώθει κανείς σαν φάντασμα, ζώντας σε μια πόλη – φάντασμα», λένε οι στίχοι στην αρχή του τραγουδιού. Και συνεχίζουν την γλαφυρή περιγραφή: «Κάποτε αυτό το μέρος βούιζε και ο αέρας ήταν γεμάτος ήχους από ντραμς, όλα τα γυαλιά έσπαγαν, όλες οι τρομπέτες φώναζαν, κανείς δεν νοιαζόταν αν είναι μέρα ή νύχτα…». Και για το τέλος, ο ορισμός της μοναξιάς. «Τώρα πια δεν διασκεδάζω, αν θέλω να κάνω πάρτι, πρόκειται για ένα πάρτι με έναν…». Έτσι απλά ως μια υπενθύμιση για την παρέα και την ανθρώπινη επικοινωνία, που πριν ξεσπάσει η πανδημία αρκετοί από εμάς θεωρούσαμε δεδομένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις