Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Κατέληξε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Κατέληξε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον έφτασαν τα 128, καθώς νωρίς το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και δυστυχώς έχασε τη μάχη στις 6:30 σήμερα το πρωί. Και ενώ όλα τα σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν αισιόδοξα, χθες σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τους 3 νεκρούς τα δεκάδες κρούσματα σε δύο ιδιωτικές κλινικές. Η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και η «Κασταλία» στο Ελληνικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο χθες μετά την ανακοίνωση για νεκρούς και κρούσματα, κάτι που ανάγκασε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Στην επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη το απόγευμα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει πως:

ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 2.463, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.

1.131, το 46% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.

15, δηλαδή το 29%, είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 85% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Παράλληλα ανακοίνωσε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τους 125 συνολικά στη χώρα. 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ωστόσο στη συνέχεια ανακοινώθηκαν ακόμα δύο θάνατοι σε ιδιωτική κλινική, αλλά και στη Ροδόπη ενώ σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή και η 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις