Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Εργαστήριο πλαστών εγγράφων στον Άγιο Παντελεήμονα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Εργαστήριο πλαστών εγγράφων στον Άγιο Παντελεήμονα

Διακίνηση μεταναστών: Στα 300 ευρώ το ένα τα ταξιδιωτικά έγγραφα στους ενδιαφερόμενους-Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Σουδάν

Διακίνηση μεταναστών: Διεθνές, πολυπλόκαμο κύκλωμα, οργανωμένης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, είχε εγκαταστήσει στην Αθήνα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστών εγγράφων για τους αλλοδαπούς. Με βάση τα στοιχεία που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας αθηνών μέσα στο εργαστήριο και ιδιαίτερα με τις 11.373 ψηφιακές καταχωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών και πιο πολύ της Ε.Ε, που βρήκαν, αποθηκευμένα, υπολογίζουν ότι τα κέρδη του κυκλώματος διακινητών θα ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. Συνελήφθη ως βασικός χειριστής των μηχανημάτων πλαστογράφησης ένας 35χρονος Σουδανός, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα  για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση. Από την Ασφάλεια Αθηνών αναζητούνται και οι συνεργοί του, που είχαν διάφορους ρόλους στις παράνομε δραστηριότητες του κυκλώματος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Διακίνηση μεταναστών: Προς 300 ευρώ το κάθε έγγραφο

Ειδικότερα, ανακοινώνει η Αστυνομία, μετά από διερεύνηση πληροφοριών για ομάδα αλλοδαπών που καταρτίζει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διοχετεύει προς πώληση σε μετανάστες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι του ποσού των 300 ευρώ, εντοπίσθηκε ο 35χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

11.373 ψηφιακές καταχωρήσεις εγγράφων από διάφορες χώρες

Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης ταξιδιωτικών εγγράφων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ψηφιακός εκτυπωτής, πλαστικοποιητής, φορητός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, 11.373 ψηφιακές καταχωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων επεξεργασμένων και μη, διαφόρων χωρών κυρίως Ε.Ε.

Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος

Εκτιμάται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε ο κατηγορούμενος ανέρχεται στο ποσό των 3.300.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας τόσο τον αριθμό των κατασχεθέντων – ανευρεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων, όσο και των ανευρεθέντων ψηφιακά επεξεργασμένων εγγράφων.

Εξάρθρωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου Empact (επίπτωση)

Η Αστυνομία πληροφορεί  ότι η σύλληψη, εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών, καθώς και πανευρωπαϊκής Δράσης του Προγράμματος EMPACT (επίπτωση) , της οποίας ηγείται η χώρα μας και αποσκοπεί στην καταπολέμηση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε ακόμη

Έκρυβαν ποσότητες ναρκωτικών μέσα σε δοχεία… λαδιού

Μετακινήσεις, σχολεία, ηλικιωμένοι – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Νέο διευρυμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργούν

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις