Κρούσμα Μαλακάσα: Σε καραντίνα τμήμα της ΓΑΔΑ – Είχε μεταφερθεί θετικός μετανάστης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρούσμα Μαλακάσα: Σε καραντίνα τμήμα της ΓΑΔΑ – Είχε μεταφερθεί θετικός μετανάστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρούσμα Μαλακάσα: Σε καραντίνα έχουν τεθεί κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι, ύστερα από κρούσμα κορονοϊού από μετανάστη που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας.

23.04.2020 | 10:43

Κρούσμα Μαλακάσα: Σε καραντίνα έχει τεθεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, καθώς Αφγανός που είχε βρεθεί εκεί για να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ σε καραντίνα έχουν τεθεί οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς και πολλοί αστυνομικοί που ήταν στην υπηρεσία την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο Αφγανός. Ήδη στο κτίριο πραγματοποιείται απολύμανση.

Πρόκειται για Αφγανό μετανάστη που φιλοξενείται με την οικογένεια του στη δομή της Μαλακάσας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και ειδική ομάδα του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Ανάστασης όταν ένας Αφγανός μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους από τη δομή μεταναστών της Μαλακάσας πήγαν στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους από ομοεθνή τους.

Στη συνέχεια ο Αφγανός μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και μετά στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο επειδή ο άνδρας προερχόταν από δομή που ήταν σε καραντίνα του έγινε τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Τότε σήμανε συναγερμός και αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, πολλοί αστυνομικοί από το εν λόγω τμήμα, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στο Παίδων, αλλά και στο Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι. Η καραντίνα είναι προληπτική μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ.

Σε καραντίνα στις αρχές Απριλίου η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό είχε τεθεί από τις 5 Απριλίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού η παλαιά δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών.
Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του κορωνοϊού σε φιλοξενούμενο της δομής, όπως έγινε και στη δομή της Ριτσώνας. Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του. Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19.

Δείτε ακόμη

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός στη χώρα μας – Ακόμα δύο νεκροί
“Γιατί είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε στον ιό” – Το σημαντικό στοιχείο στις δηλώσεις Τσιόδρα
Ευχάριστα νέα – Αρνητικοί στον κορονοϊό και οι 177 στο Κρανίδι
Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα
Με σαφείς κανόνες η χαλάρωση των περιορισμών – Τι θα γίνει με τις μάσκες
“Σφαλιάρα” από τον ΠΟΫ – “Μην πλανάστε, ο ιός θα μας συνοδεύει για πολύ”
“Το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης” – Ο Σουηδός “Τσιόδρας” δηλώνει περήφανος για την τακτική του
Όλοι με μάσκες στους κλειστούς χώρους – Το σχόλιο Τσιόδρα για την “μετά Covid εποχή”
Βίντεο: Ρομά επιτέθηκαν σε άντρες της ΟΠΚΕ – Τους… διέκοψαν από το γλέντι!
Απίστευτη επιπλοκή: Μαύρισε το δέρμα γιατρών που προσβλήθηκαν από κορονοϊό
Το ρίσκο και οι στρατηγικές αποκλιμάκωσης των μέτρων – Ο Μόσιαλος γράφει για την επόμενη μέρα
Exit mobile version