Ληστείες: Μια σπάνια στα αστυνομικά χρονιά περίπτωση

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Μια σπάνια στα αστυνομικά χρονιά περίπτωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες: Συνελήφθη δράστης έντεκα ένοπλων ληστειών την περίοδο των περιοριστικών μέτρων σε επίσκεψή του σε κρατούμενο μέσα στη ΓΑΔΑ!

23.04.2020 | 08:05

Ληστείες: Ίσως δεν έχει προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά. Δράστης, κατά την Αστυνομία, τουλάχιστον έντεκα ενόπλων ληστειών τον καιρό του κορονοϊού, συνελήφθη στη διάρκεια επισκεπτηρίου μέσα στη ΓΑΔΑ! Ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον κρατούμενο «ληστή με τη χειρουργική μάσκα», ο οποίος κατηγορείται για δέκα ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και ταχυφαγεία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, όταν διαπιστώθηκε ότι σε είδη ρουχισμού που μετέφερε για να τα παραδώσει στον φίλο του υπήρχε ποσότητα ηρωίνης. Στη συνέχεια και μετά την έρευνα της Aσφάλειας, προέκυψε ότι ήταν μαζί με άλλον συνεργό του, που έχει ήδη συλληφθεί, για έντεκα ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, σε Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ν. Σμύρνη και Π. Φάληρο. Για το δίδυμο αυτό η αστυνομία αναφέρει ότι οι ληστείες έλαβαν χώρα κυρίως μετά την εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

Ο «ληστής με τη χειρουργική μάσκα», ο αποδέκτης δηλαδή του δέματος με τον ρουχισμό, που είχε αναστατώσει τράπεζες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και ταχυφαγεία, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας, όπως έγραψε σε άλλο ρεπορτάζ το alphafreepress.gr. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας, και εν τέλει, πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην περιοχή του Μοσχάτου και του πέρασαν χειροπέδες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Στη λεωφόρο Συγγρού

Η τελευταία εμφάνιση του ληστή με τη μάσκα και το πιστόλι, είχε αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Κουκακίου, το πρωί της  Μεγάλης Πέμπτης. Λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο 34χρονος, γνώριμος όπως απεδείχθη των αστυνομικών αρχών από προηγούμενες ένοπλες ληστείες, μπήκε σαν πελάτης στο υποκατάστημα της τράπεζας, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του με τη χειρουργική μάσκα. Ουδείς αρχικά υποψιάστηκε το παραμικρό, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που φορούν μάσκες την εποχή του κορονοϊού για να προστατευτούν από τους άλλους, τυχόν ασθενείς.

Τράβηξε πιστόλι

Όταν ήρθε η σειρά του να πλησιάσει στα γκισέ, ο μασκοφόρος, τράβηξε το πιστόλι, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους λιγοστούς πελάτες που στέκονταν σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και υποχρέωσε τον ταμία να του παραδώσει τα χρήματα που είχε εκείνη τη στιγμή. Oι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 34χρονο κακοποιό, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι από φυλακές της Κρήτης όπου εξέτισε ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες.

Εξιχνίαση 10 ληστειών

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί, από το Νοέμβριο του 2019, σε διάφορες περιοχές της Αττικής:

  • Τέσσερις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών,
  • τέσσερις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε σούπερ μάρκετ,
  • μία περίπτωση ένοπλης ληστείας σε φαρμακείο,
  • και μία περίπτωση ένοπλης ληστείας σε ταχυφαγείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα χέρια των Αρχών ο κακοποιός με τη χειρουργική μάσκα

“Το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης” – Ο Σουηδός “Τσιόδρας” δηλώνει περήφανος για την τακτική του

Θετικά στον κορονοϊό δύο βρέφη από το Κρανίδι – Προληπτικά στο Παίδων

Exit mobile version