Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα: Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live
57 ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα: Τσιόδρας – Χαρδαλιάς live

Κρούσματα σήμερα: Σε υγειονομικές μονάδες τα περισσότερα εκ των νέων κρουσμάτων, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Κρούσματα σήμερα: Στα 2.463 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 55 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους 125 καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις ακόμη ασθενείς. Την ίδια ώρα, 57 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα. Όπως είπε ο καθηγητής, τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».

«Ο ιός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα στις δομές υγείας. Συστήνεται αυξημένη επαγρύπνηση».  Όπως είπε, «σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις σε χώρους όπου δεν υπήρξε επαγρύπνηση, έγινε το κακό». Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως 24 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε κλινική στο Περιστέρι. Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων μπορεί να φέρει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο και επανέλαβε πως «Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε».

Σε καραντίνα η δομή και 15 αστυνομικοί, γιατροί και ιατροδικαστές

Σε καραντίνα μπαίνουν σειρά κρατικών υπηρεσιών μετά από νέο κρούσμα κορονοϊού σε μετανάστη από τη δομή της Μαλακάσας. Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο Αφγανός μετανάστης μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του, που διαβιούσαν στη δομή της Μαλακάσας, αρχικά προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλουν την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού από ομοεθνή του μέσα στη δομή. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν και στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ.

Την Κυριακή μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία στο Γουδί για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία. Στο Κ.Υ. Καπανδριτίου είχαν ληφθεί δείγματα της οικογένειας προς εξέταση κορονοϊού και τελικά προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός. Κατά συνέπεια, μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, όσοι ήταν στα περιπολικά που τον μετέφεραν, αλλά και της προστασίας ανηλίκων, γιατροί του Κ.Υ. Καπανδριτίου, ιατροδικαστές, αστυνομικοί που τους μετέφεραν και ξαναμπαίνει σε καραντίνα και όλη η δομή της Μαλακάσας μέχρι να γίνει έλεγχος.

Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του. Υπενθυμίζεται πως, και στο Κρανίδι βρίσκεται σε καραντίνα δομή φιλοξενίας μεταναστών, μετά των εντοπισμό 151 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού. “Τα μέτρα που πήραμε εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη εκτάκτως ύστερα από τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον κορονοϊό

Στην Ελλάδα, καθώς ο καιρός περνά σε κατ’ οίκον περιορισμό μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, εξόδους και Εκκλησίες, συχνά υπό ψυχολογική πίεση και ανασφάλεια για το μέλλον, με νέες πρακτικές εργασίας και εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ο φόβος για την υγεία δίνει τη θέση του στον φόβο για κρίση στην οικονομία, παγκόσμια, εθνική, οικιακή.

Ωστόσο, η επαφή με φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα και μια βόλτα για καφέ ή φαγητό είναι οι συνήθεις και δραστηριότητες που έχουν λείψει περισσότερο στους Έλληνες λόγω της καραντίνας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

Ωστόσο, μόνο το 21% του πληθυσμού απαντά ότι έχει φτάσει στα όριά του λόγω της καραντίνας. Οι απαντήσεις που έδωσαν στο σχετικό ερώτημα έχουν ως ακολούθως:

Παράλληλα αν προσθέσουμε τις απαντήσεις οι περισσότεροι δίνουν μια μη αναμενόμενη απάντηση για την προέλευση του φονικού ιού.

Οι περισσότεροι δείχνουν να εμπιστεύονται τους γύρω τους, ότι τηρούν τους κανόνες αποτροπής μετάδοσης του ιού,

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι 4 στους 10 γονείς εμφανίζονται αρνητικοί ή αβέβαιοι για το αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν η πολιτεία ανοίξει τα σχολεία μέσα στον Μάιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις