Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα: Στα χέρια των Αρχών ο κακοποιός
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα: Στα χέρια των Αρχών ο κακοποιός

Ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα: Τουλάχιστον 10 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και άλλα καταστήματα είχε διαπράξει 34χρονος.

Ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα: Ο “ληστής με τη χειρουργική μάσκα”, που είχε αναστατώσει τις ημέρες του κορωνοϊού τράπεζες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και ταχυφαγεία, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της ασφάλειας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας και εν τέλει, πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή του Μοσχάτου και του πέρασαν χειροπέδες. Η τελευταία εμφάνιση του ληστή με τη μάσκα και το πιστόλι, είχε αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Κουκακίου, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο 34χρονος, γνώριμος όπως απεδείχθη των αστυνομικών αρχών  από προηγούμενες ένοπλες ληστείες, μπήκε σαν πελάτης στο υποκατάστημα της τράπεζας, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του με τη χειρουργική μάσκα.

Ουδείς αρχικά υποψιάστηκε το παραμικρό καθώς είναι πολλοί εκείνοι που φορούν μάσκες την εποχή του κορωνοϊού για να προστατευτούν από τους άλλους, τυχόν ασθενείς. Όταν ήρθε η σειρά του να πλησιάσει στα γκισέ, ο μασκοφόρος, τράβηξε το πιστόλι, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους λιγοστούς πελάτες που στέκονταν σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και υποχρέωσε τον ταμία να του παραδώσει τα χρήματα που είχε εκείνη τη στιγμή.

Διέφυγε πεζός

Βγήκε και πάλι με τη μάσκα και διέφυγε πεζός. Σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία  και ξεκίνησε η αναζήτησή του από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ η ειδική ομάδα της ασφάλειας που τον έψαχνε αντελήφθη από την περιγραφή ότι πρόκειται για τον ίδιο που έχει διαπράξει και πολλές άλλες ληστείες. Μάλιστα εκείνη την ημέρα μια μαρτυρία ήθελε τον ληστή να κατευθύνεται προς το σταθμό του Μετρό της Συγγρού Φιξ, που ερευνήθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Εν τέλει από βιντεοληπτικό υλικό και άλλα στοιχεία οι αστυνομικοί μπήκαν στα ίχνη του. Διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 34χρονο κακοποιό, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι από φυλακές της Κρήτης όπου εξέτισε ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες.

Εξιχνίαση 10 ληστειών

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί, από το Νοέμβριο του 2019, σε διάφορες περιοχές της Αττικής:

Τέσσερις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών,

τέσσερις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε σούπερ μάρκετ,

μία περίπτωση ένοπλης ληστείας σε φαρμακείο,

και μία περίπτωση ένοπλης ληστείας σε ταχυφαγεία

Ο ανωτέρω, αναφέρει η Αστυνομία, είχε γίνει αντιληπτός να κινείται ύποπτα στον αύλειο χώρο πολυκατοικίας στο Μοσχάτο και σε γενόμενο έλεγχο αστυνομικών, αντιστάθηκε, τράπηκε σε φυγή και εν συνεχεία ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τ.Α. Μοσχάτου – Ταύρου για να οδηγηθεί στη συνέχεια στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθη. Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν στα καταστήματα, φορώντας είτε κουκούλα, είτε χειρουργική μάσκα και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον  Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις