Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μονή Πετράκη βόμβα: Σε βαλίτσα μια μεγάλη φιάλη υγραερίου
ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη βόμβα: Σε βαλίτσα μια μεγάλη φιάλη υγραερίου

Μονή Πετράκη βόμβα: Οι δράστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο λάστιχο παροχέτευσης υγραερίου, αλλά δεν το κατάφεραν.

Μονή Πετράκη βόμβα: Στόχο να γκρεμίσουν τον τοίχο, στο σημείο όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος στη Μονή Πετράκη, είχαν οι άγνωστοι, που τοποθέτησαν μεγάλη φιάλη υγραερίου, συνδεδεμένη με λάστιχο και κρυμμένη μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafreepress.gr, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που προχώρησαν σε αυτό το επικίνδυνο εγχείρημα στη διάρκεια της Μεγάλης Εορτής της Χριστιανοσύνης, αποπειράθηκαν με αναπτήρα να πυροδοτήσουν το υγραέριο, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο καθώς εξατμίζεται γρήγορα.

Αφήνοντας εκεί την απόπειρά τους, εγκατέλειψαν στην Μονή Πετράκη τρεις συνολικά βαλίτσες και τη δεκαεπτάκιλη φιάλη υγραερίου και εξαφανίστηκαν. Τα ύποπτα σύνεργα, που σήμαναν συναγερμό στην Αστυνομία, εντοπίστηκαν γύρω στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, από άνθρωπο της Μονής. Από κάποια στοιχεία εικάζεται ότι τοποθετήθηκε εκεί το βράδυ του Μ. Σαββάτου, χωρίς να αποκλείεται η μεταφορά και τοποθέτηση να είχε γίνει και στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μονή Πετράκη βόμβα: Δεν ήταν ενεργός μηχανισμός

Ειδικοί του Τμήματος εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών(Τ.Ε.Ε.Μ) της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν στον περίβολο της Μονής Πετράκη και αφού εξέτασαν τα ευρήματα από μακριά, διαπίστωσαν ότι δεν αποτελούσαν ενεργό εμπρηστικό-εκρηκτικό μηχανισμό. Μετά τη γνωστοποίηση αυτών των στποιχείων που απομάκρυναν την εκδοχή να βρίσκεται πίσω από την απόπειρα ανατίναξης τρομοκρατική οργάνωση, την υπόθεση δεν ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά η Κρατική Ασφάλεια.

Άγνωστα τα ακριβή αίτια

Προς το παρόν μένουν άγνωστα τα ακριβή κίνητρα των αγνώστων που προχώρησαν σ αυτή την ενέργεια στην καρδιά κυριολεκτικά της εκκλησίας, εκεί όπου συνεδριάζει η Ιερά σύνοδος και λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις για τη στάση της Εκκλησίας σε σοβαρά θέματα, όπως ήταν τελευταία η συνεργασία με την Πολιτεία για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταλεί όλα τα ανευρεθέντα στον περίβολο της μονής με την ελπίδα της ανεύρεσης αποτυπωμάτων η ιχνών DNA αυτού η αυτών, που μετέφεραν και τυοποθέτησαν στην Μονή τη μεγάλη φιάλη των 17 κιλών υγραερίου με σκοπό την έκρηξη και την προκληση μεγάλων υλικιων ζημιών.

Ψάχνουν βίντεο

Παράλληλα αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, ερευνούν όλη τη γύρω από τη Μονή περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν και μέσω βιντεοληπτικού υλικού τις κινήσεις του αγνώστου ή των αγνώστων κατά την μετάβαση η την αποχώρησή τους από τη Μονή Πετράκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί τέθηκαν σε καραντίνα τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης

Σε καραντίνα το Κρανίδι – Τεστ σε αστυνομικούς και εργαζόμενους, αυστηρά τα μέτρα

Επιχείρηση “κανονικότητα” – Το σχέδιο του Μαξίμου για την άρση των μέτρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις