Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρανίδι τρόφιμα: Μετανάστες ορμούν για μια σακούλα – Απίστευτες εικόνες
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Κρανίδι τρόφιμα: Μετανάστες ορμούν για μια σακούλα – Απίστευτες εικόνες

Κρανίδι τρόφιμα: Άντρες, γυναίκες και μητέρες με τα μωρά στην αγκαλιά ορμούν στα κουτιά και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Κρανίδι τρόφιμα: Απίστευτες είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το Πόρτο Χέλι, όπου πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της περιοχής που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, τρέχουν να πάρουν σακούλες με τρόφιμα από το κλιμάκιο που έχει σπεύσει στο σημείο. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες τρέχουν προς την ομάδα που έχει αναλάβει τη διανομή των γευμάτων και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Δεκάδες άνθρωποι, με αγωνία, χωρίς την τήρηση της απόστασης ασφαλείας τρέχουν στις μεγάλες κούτες με τις προμήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα, το κλιμάκιο αποχώρησε από το σημείο καθώς δεν τηρούνταν -όπως φαίνεται- οι αποστάσεις κι όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Κορωνοϊός: Νοσηλεύεται με πυρετό 19χρονος από το Κρανίδι – Τηλεφωνική επικοινωνία Τσιόδρα

Τον πυρετό που επιμένει θέλουν να εξετάσουν περαιτέρω οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται ένας νεαρός Σομαλός που μεταφέφθηκε χθες από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, με συμπτώματα κορωνοϊού. Όπως είπε, μιλώντας στο tempo24, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά θα εξεταστεί λεπτομερώς από το ιατρικό προσωπικό. Ο 19χρονος παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης από το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κ. Γώγος, όπως ανέφερε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο και ενημέρωσε για την κατάσταση του 19χρονου. Παράλληλα, για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στο Ρίο κρούσματα που θα παρουσιαστούν στο Πόρτο Χέλι δήλωσε έτοιμος, καθώς το νοσηλευτήριο παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Χαρδαλιάς για Κρανίδι: Οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε.

Κρανίδι: 150 κρούσματα – Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο

Οι άνδρες του στρατού έστησαν σκηνές έξω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση. Στις σκηνές θα διενεργούνται επίσης και οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο. Από τη Μεγάλη Πέμπτη τέθηκε σε καραντίνα όλη η δομή. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο. Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου.

Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει αρχίσει. Μέχρι στιγμής διασπορά εντός της κοινότητας δεν υπάρχει. Υπάρχει ανησυχία αλλά η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Ο κόσμος μένει μέσα και τηρεί την καραντίνα. Οι άνθρωποι στη δομή έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις