Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρανίδι κρούσματα – κορονοϊός: Σε καραντίνα η περιοχή, τεστ σε αστυνομικούς και εργαζόμενους
ΕΛΛΑΔΑ

Κρανίδι κρούσματα – κορονοϊός: Σε καραντίνα η περιοχή, τεστ σε αστυνομικούς και εργαζόμενους

Κρανίδι κρούσματα - κορονοϊός: Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα περιοριστικά που είναι σε ισχύ, προβλέπουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί.

Κρανίδι κρούσματα – κορονοϊός: Μετά τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι, η Πολιτική Προστασία προχώρησε άμεσα σε μέτρα καραντίνας στην περιοχή. Ωστόσο, σε σχέση με άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς, που χθες βρέθηκε στην περιοχή, τόνισε πως τα μέτρα είναι κυρίως προληπτικά και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν σε τεστ σε εργαζόμενους της περιοχής. Μετά την ιχνηλάτηση, αποφασίστηκε να γίνουν τεστ σε εργαζόμενους σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής, αλλά και αστυνομικούς, καθώς πιθανότατα έχουν έρθει σε επαφή με κάποιους από τους 150 που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Η δομή βρίσκεται σε καραντίνα από την Μ. Πέμπτη, αλλά πλέον τέθηκε όλος ο Δήμος Ερμιονίδας σε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα περιοριστικά που είναι σε ισχύ, προβλέπουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5 και Β6, όπως επίσης και η λειτουργία λαϊκών και κάθε είδους υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή. Επίσης, στην περιοχή παραμένουν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για ιχνηλάτηση επαφών και περισσότερους δειγματοληπτικούς ελέγχους, εάν κριθούν απαραίτητοι.

Κρανίδι: Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στην δομή

Στην δομή φιλοξενούνται κατά πλειονότητα οικογένειες από το Καμερούν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τον επικεφαλής του γραφείου στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες, έχει απολυμανθεί και η σίτιση των μεταναστών θα συνεχιστεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι κλείνουν οι αγορές στην Ερμιονίδα.

«Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς τους ανθρώπους να λαμβάνουν συνεχή στήριξη και βοήθεια. Δε θα πρέπει να νιώσουν ούτε μία στιγμή ότι είναι μόνοι τους ή παραμελημένοι, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ο στιγματισμός και οι διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι επιβλαβείς τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της, και ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», είπε αρχικά ο κ. Ρόκο, που πρόσθεσε ότι ομάδα του ΔΟΜ με ψυχολόγους, διερμηνείς, νομικούς συμβούλους και κοινωνικούς λειτουργούς, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια. Προσωπικό του ΔΟΜ μάλιστα, θα «διασφαλίσει την παροχή γευμάτων σε μικρά παιδιά», δεδομένης της μη πρόσβασης στις τοπικές αγορές.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο ΔΟΜ βρίσκεται σε στενή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές κι όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Άσυλου. Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες υπέρ της ασφάλειας των αιτούντων άσυλο, του προσωπικού του ΔΟΜ και του τοπικού πληθυσμού», πρόσθεσε ο Ρόκο.

Σε καραντίνα κι άλλες περιοχές στην Ξάνθη

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, σε καραντίνα μπαίνουν άλλα δύο χωριά στον νομό Ξάνθης. Οι κάτοικοι των χωριών Ζουμπούλι και Αρναούτι του Δήμου Μύκης, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα με απαγόρευση οποιασδήποτε εισόδου και εξόδου από την περιοχή. Ο Δήμος, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία των 250 κατοίκων που κατοικούν στα δύο χωριά. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά την ανίχνευση θετικών, αλλά και υπόπτων κρουσμάτων στα δύο χωριά.

Δείτε ακόμη

Αυτός είναι ο 35χρονος που έχασε τη ζωή του – Τα τελευταία λόγια στον παππού του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις