Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρανίδι κορονοϊός: Ξανά στην περιοχή ο Χαρδαλιάς – Πήραν 177 δείγματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κρανίδι κορονοϊός: Ξανά στην περιοχή ο Χαρδαλιάς – Πήραν 177 δείγματα

Κρανίδι κορονοϊός: Συναγερμός στο υπουργείο Υγείας για την υγειονομική βόμβα στη δομή φιλοξενίας.

Κρανίδι κορονοϊός: Μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊου στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, οι αρχές συνεχίζουν την ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να σχηματιστεί μία πλήρης εικόνα της επιδημίας.  Πριν από λίγο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε. Για την ιατρική φροντίδα των περιστατικών -πέραν της επιτόπιας υπαίθριας δομής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό- ενισχύεται εκτάκτως το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές. Τυχόν απαραίτητες μεταφορές σε τριτοβάθμιες νοσοκομειακές δομές θα εκτελούνται άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα είναι σταθμευμένο στην περιοχή για 14 ημέρες και θα λειτουργήσει ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Μέσα στη μέρα τα αποτελέσματα

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες, Τρίτη, στην περιοχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε πολίτες της περιοχής. Η ιδιοκτήτρια της μονάδας, Δόμνα Τορτοπίδου, είπε στον ΣΚΑΪ ότι το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 6 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου ο δήμαρχος βγήκε στα social media και είπε δεν υπάρχει κρούσμα κάτι που αναίρεσε στις 26 Μαρτίου. Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου. Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει αρχίσει.  Μέχρι στιγμής διασπορά εντός της κοινότητας δεν υπάρχει.

Δείτε ακόμη

Σε εφαρμογή το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα
Άρση μέτρων: Τι συμβαίνει με τα σχολεία, πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες
«Χαλάρωση» των περιορισμών στον Βόλο ζητάει ο Μπέος
Ο Καμπούρης μιλάει για τις μέρες στην εντατική – “Ένιωσα ότι είχα βγει από το σώμα μου”
Πώς θα λάβουν «μπλοκάκια» και μισθωτοί με δύο δουλειές τα 800 ευρώ
Από την υποσαχάριο Αφρική οι μετανάστες στο Κρανίδι – Τι λέει η ιδιοκτήτρια
Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για την άρση – Οι 3 φόβοι της ΕΛΑΣ και τα σχολεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις