Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοτανίδου κορονοϊός: Ο Covid – 19 δεν σέβεται καμία ηλικία (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοτανίδου κορονοϊός: Ο Covid – 19 δεν σέβεται καμία ηλικία (vid)

Κοτανίδου κορονοϊός: "Μπορεί τα περιστατικά σε νέες ηλικίες να είναι λίγα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσβάλει νεαρούς ασθενείς".

Κοτανίδου κορονοϊός: O θάνατος του 35χρονου ξυλουργού προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσπάθησε να δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με αυτόν τον θάνατο. Η χώρα μας θρηνεί από εχθές (21/04) τον χαμό του νεαρότερου θύματος από κορονοϊό, ενός 35χρονου άνδρα από τη Θεσσαλονίκη.  Ο προβληματισμός, η θλίψη και τα ερωτήματα που αφορούν την απώλεια ενός τόσο νέου ανθρώπου είναι πολλά και η κυρία Κοτανίδου έδωσε κάποιες απαντήσεις μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή “LIVE NEWS”.

“Ο Covid – 19 είναι μια ασθένεια που δεν σέβεται καμία ηλικία. Μπορεί τα περιστατικά σε νέες ηλικίες να είναι λίγα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσβάλει νεαρούς ασθενείς”, ανέφερε σχετικά. “Όλοι οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ο ασθενής, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του. Η ραγδαιότητα αυτή υπάρχει και δεν σέβεται ούτε ηλικία, ούτε τίποτα. Έχουμε να κάνουμε με μία ασθένεια που μπορεί να εξελιχθεί έτσι άνα πάσα στιγμή. Όσα δίνουμε αυτή την στιγμή ως θεραπεία δεν είναι ενδεδειγμένα με σφραγίδα. Κάνουμε δοκιμές”

Αναφορικά με την αξιοπιστία των τεστ, τόνισε πως: “Στην ιατρική πέρα από τη βιοψία όλα τα τεστ έχουν κάποια μειονεκτήματα”.

Δείτε ακόμη

Όλοι με μάσκες στους κλειστούς χώρους – Το σχόλιο Τσιόδρα για την “μετά Covid εποχή”
Απευθείας τα 600 ευρώ στους επιστήμονες με παρέμβαση Μητσοτάκη
7 κρούσματα, κανένας νέος θάνατος σήμερα στη χώρα!
Πώς θα λάβουν «μπλοκάκια» και μισθωτοί με δύο δουλειές τα 800 ευρώ
Βίντεο: Ρομά επιτέθηκαν σε άντρες της ΟΠΚΕ – Τους… διέκοψαν από το γλέντι!
Απίστευτη επιπλοκή: Μαύρισε το δέρμα γιατρών που προσβλήθηκαν από κορονοϊό
Το ρίσκο και οι στρατηγικές αποκλιμάκωσης των μέτρων – Ο Μόσιαλος γράφει για την επόμενη μέρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις