Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Κρούσματα και θάνατοι κατά Τσιόδρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Κρούσματα και θάνατοι κατά Τσιόδρα

Κορονοϊός Ελλάδα: Έχει τη λίστα αυτή πάντα μαζί του. Για την περίπτωση που θα ερωτηθεί, είπε. Και ρωτήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τον θάνατο του 35χρονου, χωρίς εμφανές υποκείμενο νόσημα, από κορονοϊό. Η ερώτηση, που του υπεβλήθη από τη δημοσιογράφο κα Αγγελοπούλου, […]

Κορονοϊός Ελλάδα: Έχει τη λίστα αυτή πάντα μαζί του. Για την περίπτωση που θα ερωτηθεί, είπε. Και ρωτήθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τον θάνατο του 35χρονου, χωρίς εμφανές υποκείμενο νόσημα, από κορονοϊό. Η ερώτηση, που του υπεβλήθη από τη δημοσιογράφο κα Αγγελοπούλου, είχε ως εξής: «Κύριε Καθηγητά, με αφορμή την ανακοίνωση της απώλειας ενός πολύ νέου συνανθρώπου μας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για τις νέες ηλικίες. Θα ήταν εύκολο να γνωρίζουμε πόσα ανήλικα παιδιά και βρέφη έχουμε αυτή τη στιγμή θετικά στον ιό και πόσα άτομα ενήλικα, μέχρι την ηλικία των 70 ετών; Και αν ξέρουμε, πόσοι εξ αυτών νοσηλεύονται και σε τι κατάσταση;».

Και ο καθηγητής, έβγαλε τη λίστα και ανέφερε λεπτομερώς τις ηλικιακές ομάδες που έχει προσβάλει ο κορονοϊός και τα ποσοστά τους και σε ό,τι αφορά στη νόσηση αλλά και σε ό,τι αφορά στους θανάτους. «Από το σύνολο των κρουσμάτων, που έχουμε καταγράψει και έχουμε γνωστή και επιβεβαιωμένη την ηλικία τους», ξεκίνησε ο κ Τσιόδρας, «το 30,9% είναι μεταξύ 18 και 39 ετών, το 44% είναι 40-64 ετών, το 22% είναι 65 ετών και άνω και ένας πολύ μικρός αριθμός, 79 κρούσματα, είναι παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών». Στη συνέχεια μίλησε για τους καταγεγραμμένους θανάτους ανά ηλικιακή ομάδα και παρουσίασε τα ακόλουθα στοιχεία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: 2 θάνατοι από 19 έως 39 ετών

«Τώρα, για τους θανάτους, να το πω και αυτό, δεν είχαμε κανένα θάνατο σε παιδί 0-17 ετών, δυο θανάτους από 18 έως 39 ετών, 29 θανάτους από 40 έως 64 ετών, το 24%, και οι υπόλοιποι, βέβαια, ήταν από 65 ετών και άνω». Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία για τις νοσηλείες ασθενών, τα εξιτήρια που έχουν λάβει κάποιοι και τους θανάτους και τους νοσηλευόμενους.

836 νοσηλείες για κορονοϊό

«Τώρα, σχετικά με τα εξιτήρια και τους νοσηλευόμενους έχουμε καταγράψει μέχρι σήμερα, μαζί με τους θανάτους, 836 επιβεβαιωμένες νοσηλείες, εκ των οποίων τα 715 άτομα είναι αυτά που δεν ανήκουν στην κατηγορία των θανόντων και έχουν πάρει από αυτά εξιτήριο 464. Ένα σημαντικό ποσοστό που είναι πάνω από 60%.

146 σε απλές κλίνες, 105 σε ειδικές

Κάποιοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Σε απλές κλίνες έχουμε να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 146 άτομα και σε ειδικές κλίνες έχουμε ακόμα 105 άτομα.

«Εύχομαι γρήγορα να φύγουν για το σπίτι τους»

Ευχόμαστε γρήγορα να φύγουν από το νοσοκομείο και να πάνε στα σπίτια τους.  Άρα σχετικά καλά αποτελέσματα για αυτή τη δύσκολη νόσο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί τέθηκαν σε καραντίνα τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης

Η θεραπευτική μελέτη με πλάσμα αίματος από Έλληνες γιατρούς που δίνει ελπίδες

Πώς η “πληγωμένη” Ελλάδα κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο – Η ανάλυση του Time

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις