Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τουρισμός: Αποθαρρυντικά τα μηνύματα από τους πράκτορες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρισμός: Αποθαρρυντικά τα μηνύματα από τους πράκτορες

Τουρισμός: Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το αρμόδιο υπουργείο κάνουν δείχνουν ότι αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν φέτος σε ολόκληρη την χώρα.

Τουρισμός: Το στοίχημα της επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση, αφού τα έσοδα από τον μεγαλύτερο μοχλό κίνησης της ελληνικής οικονομίας είναι αυτήν την χρονιά περισσότερο σημαντικά από ποτέ. Ωστόσο τα μηνύματα που λαμβάνει το υπουργείο τουρισμού τόσο από τους τουριστικούς πράκτορες, όσο και από τους ξενοδόχους της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι εκτιμήσεις που κάνουν οι παράγοντες του τουρισμού, αλλά και τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το αρμόδιο υπουργείο κάνουν δείχνουν ότι αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα ανοίξουν φέτος σε ολόκληρη την χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως θα ανοίξει τις πύλες εισόδου της χώρας, σε μια προσπάθεια να «διασώσει» έστω την μισή τουριστική περίοδο και προσανατολίζεται στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Με δεδομένο ότι τα ξενοδοχεία στην χώρα μας κάνουν το 50% του τζίρου τους τους μήνες αυτούς, πηγές του υπουργείου τουρισμού εκτιμούν ότι δεν θα χαθούν όλα τα έσοδα. Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο για την χώρα μας είναι το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στις πλέον ασφαλείς χώρες και μάλιστα στις πλέον ασφαλείς στην Ευρώπη, από όπου αναμένεται και ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Τουρισμός: Προς αναζήτηση πρωτοκόλλου λειτουργίας

Αυτό που αναζητεί τώρα η ελληνική κυβέρνηση, πάντα σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές είναι το πρωτόκολλο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία αλλά και των πρωτόκολλο εισόδου των τουριστών στην χώρα μας. Μια λύση που έχει ήδη προταθεί είναι η διενέργεια τεστ σε όσους επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ μια δεύτερη είναι η δημιουργία ενός τύπου «υγειονομικού διαβατηρίου» που θα φέρει ο τουρίστας από την χώρα του και στο οποίο θα φαίνεται ότι δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Το υπουργείο τουρισμού βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους επαγγελματίες του κλάδου αφενός για την παράταση αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων (που δεν αποκλείεται να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου) όσο και για την εξεύρεση της ημερομηνίας έναρξης της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας λειτουργίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια ποια θα είναι η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των ξενοδοχείων αν και οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις την τοποθετούν στις αρχές Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μετωπική Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για την οικονομία

Θεοδωρικάκος: Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία – Έρχεται η ψηφιακή υπογραφή

Αργά και σταθερά η άρση των περιοριστικών μέτρων

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις