Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άρση μέτρων κορονοϊού: Τι λέει ο Θεοδωρικάκος – Το «μπράβο» στους Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων κορονοϊού: Τι λέει ο Θεοδωρικάκος – Το «μπράβο» στους Έλληνες

Άρση μέτρων κορονοϊού: Επεσήμανε ότι για όσο κρατήσει ακόμα η καραντίνα, θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Άρση μέτρων κορονοϊού: Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για την σκληρή και επίμονη προσπάθεια των Ελλήνων απέναντι στα αποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Μετά το τέλος της καραντίνας θα χρειαστεί πολύ σκληρή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά «αν κρατήσουμε το θετικό κλίμα, την ενότητα, τη δημιουργικότητα και την πειθαρχία αυτού του διαστήματος, θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Όσον αφορά την άρση των μέτρων, υπογράμμισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί. Συμπλήρωσε δε ότι ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα εναλλακτικά σχέδια.

Επίσης, είπε ότι η Ελλάδα σε αυτήν την κρίση έχει αποκτήσει νέα θετικά κεκτημένα, όπως η ενότητα, η αλληλεγγύη και το σχέδιο και τόνισε την ανάγκη «αυτά που πετύχαμε αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες να τα κρατήσουμε ως βασικά στοιχεία για να πορευθούμε και το επόμενο διάστημα, το οποίο, μην έχει κανείς αμφιβολία, θα είναι δύσκολο». Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα, αλλά το πόσο μεγάλο θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι ο τουρισμός, που είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα μας.

«Η κυβέρνηση εξετάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας»

«Σε ό,τι αφορά την οικονομία, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η χώρα θα δεχθεί ένα βαθύ, ένα σκληρό υφεσιακό κύμα. Θα δούμε πόσο θα είναι, γιατί έχει σχέση και με τον ακριβή χρόνο που θα μπει τέλος στην καραντίνα αλλά και με το ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν το καλοκαίρι που έρχεται. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σχέδιο μείωσης μισθών και συντάξεων. «Βγαίνουμε από αυτήν την κρίση με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται με τηλεργασία. Ανήγγειλε, δε, ότι τις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας του υπουργείου Εσωτερικών, «και αυτά είναι βήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες». Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ακόμα

Αργά και σταθερά η άρση των περιοριστικών μέτρων

Χαρίτσης: Χωρίς όριο το θράσος της κυβέρνησης για την κατάρτιση των επιστημόνων

Αντίστροφη μέτρηση για άρση των μέτρων – Ποια η πιθανή ημερομηνία

Άδωνις: «Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις