Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απολύμανση χεριών κορονοϊός: Θεραπείες για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση του δέρματος
PLUS

Απολύμανση χεριών κορονοϊός: Θεραπείες για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση του δέρματος

Απολύμανση χεριών κορονοϊός: Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, όσον αφορά τα χέρια μας, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια αφυδάτωση.

Απολύμανση χεριών κορονοϊός: Αυτές τις δύσκολες μέρες που μένουμε σπίτι λόγω του κορονοϊού, ένα από τα βασικότερα μέτρα που οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά είναι η σωστή απολύμανση των χεριών. Συχνό πλύσιμο με νερό ή χρήση αντισηπτικών είναι δύο σωστοί τρόποι που οφείλουμε να ακολουθήσουμε.

Την ίδια στιγμή όμως, τα χέρια αφυδατώνονται και υποφέρουν ενώ έχει παρατηρηθεί και ραγδαία αύξηση του εκζέματος. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε, όσον αφορά τα χέρια μας, προκειμένου να αποφεύγεται η όποια αφυδάτωση του δέρματός μας.

1. Ενυδατική κρέμα

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο και στέγνωμα. Η κρέμα, θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε ενυδατωμένα όλο το εικοσιτετράωρο. Εάν πάσχετε από ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα ή τα χέρια είναι ήδη ερεθισμένα και πονάνε από το συχνό πλύσιμο, είναι προτιμότερο να πάρετε μια έξτρα ενυδατική κρέμα. Αναζητήστε κρέμες χεριών απαλλαγμένες από αρώματα. Επιπλέον, αποφύγετε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως η ρετινόλη που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περαιτέρω το ήδη ερεθισμένο δέρμα.

2. Φοράτε γάντια

Η χρήση γαντιών θεωρείται απαραίτητη για την προστασία των χεριών όχι μόνο από τα μικρόβια αλλά και για να παραμένουν απαλά. Λάβετε επίσης υπόψη ότι πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα, προκαλώντας ερεθιστική δερματίτιδα. Επομένως τα γάντια είναι απαραίτητα να τα φοράτε όχι μόνο όταν πηγαίνετε σουπερμάρκετ ή σε εξωτερικές δουλειές αλλά και όταν πλένετε πιάτα ή κάνετε δουλειές του σπιτιού. Η επαφή σας με το νερό είναι ήδη αρκετή.

3. Σχολαστικό στέγνωμα χεριών 

Το στέγνωμα των χεριών είναι εξίσου σημαντικό με το πλύσιμό τους. Ακόμα και αν πλένετε τα χέρια σας με τον σωστό τρόπο, ο τρόπος που τα στεγνώνετε μπορεί να αναιρέσει όλα όσα καταφέρατε. Η χειρότερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε είναι να αφήσετε τον αέρα να στεγνώσει τα χέρια σας. Τα βρεγμένα χέρια είναι πολύ πιο εύκολο και να μεταφέρουν και να «κολλήσουν» μικρόβια. Οπότε, το βασικότερο είναι να φροντίσετε να τα στεγνώσετε με καθαρή πετσέτα ή χαρτί μιας χρήσης. Σε κάθε περίπτωση, έρευνες έχουν δείξει ότι ο προτιμότερος τρόπος να στεγνώνετε να χέρια είναι με τη χρήση χαρτιού.

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός και ύπνος: Ειδικός εξηγεί γιατί δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: «Η κατανάλωση αλκοόλ θέτει σε κίνδυνο την υγεία»

Βίντεο: Ο τετράποδος Σίλο δίνει ένα… καθηλωτικό βλέμμα και γίνεται viral

Τα «κόλπα» για να φοράτε μαζί μάσκα και γυαλιά χωρίς να… θολώνουν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις