Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι – Δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι – Δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας (vid)

Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Πάνω από 17.000 οι νεκροί από κορωνοϊό σε Βρετανία.

Βρετανία νεκροί κορονοϊός: Στους 17.337 έχει ανεβεί ο αριθμός των ασθενών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.301 το τελευταίο 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Τρίτης, φτάνοντας πλέον τα 129.044. Ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας αφορά μόνο περιπτώσεις νοσηλευόμενων ασθενών.

Το καθεστώς καραντίνας παραμένει σε ισχύ, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ωστόσο η απειθαρχία στους κανόνες υγιεινής παρατηρείται σε σούπερ μάρκετ του Λονδίνου και του Μπρίστολ, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και σε βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent. Σε αυτό φαίνεται ο κόσμος να μην κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις των δύο μέτρων καθώς αγοράζει προϊόντα. Ωστόσο, όπως παρατηρείται, πολλοί είναι εκείνοι που δεν φορούν μάσκες προκειμένου να προστατευθούν.

Ξεκινούν δοκιμές εμβολίου

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένονται να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους, ενός πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Την είδηση ανακοίνωσε χθες (Τρίτη) ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Ο ίδιος προσέθεσε πως στην ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης διατίθενται 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση των δοκιμών σε ανθρώπους, από την ερχόμενη Πέμπτη. Αν και για κάτι τέτοιο, όπως συμπλήρωσε, υπό κανονικές συνθήκες, θα απαιτούνταν χρόνια. Επίσης, δήλωσε πως άλλα 22 εκατομμύρια λίρες διατίθενται στο Imperial College του Λονδίνου.

Στόχος είναι να υποστηριχθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών για εμβόλιο, υπογραμμίζοντας πως η βρετανική κυβέρνηση επενδύει στις δυνατότητες παραγωγής των εμβολίων, ώστε εάν υπάρξει πρόοδος να κατασκευαστούν άμεσα σε μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως η διάθεση ενός εμβολίου στο ευρύ κοινό έχει ακόμα πολύ δρόμο, με το ποθητό σκεύασμα να αναμένεται εντός του 2021. Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως 78 έρευνες για εμβόλιο και ακόμη 37 βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Δείτε ακόμα

Επιμένει ο Ερντογάν: Η καμπύλη της πανδημίας «ισιώνει» – Αυστηρότερα μέτρα στο Ραμαζάνι

Τζόνσον – Τραμπ συμφώνησαν να βάλουν “μπρος” τις οικονομίες

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στην Τουρκία; Οι New York Times έχουν στα “χέρια” τους στοιχεία

Ο ΠΟΥ απαντά στις θεωρίες Τραμπ: «Σίγουρα υπήρξε κάποιο ζώο – ξενιστής»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις