Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – ΠΟΥ: Εκπρόσωπος του Οργανισμού Υγείας απαντά για την προέλευση του κορονοϊού
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – ΠΟΥ: Εκπρόσωπος του Οργανισμού Υγείας απαντά για την προέλευση του κορονοϊού

Τραμπ - ΠΟΥ: «Είναι πιθανό, ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα»,αναφέρει η εκπρόσωπος.

Τραμπ – ΠΟΥ: Από νυχτερίδες στην Κίνα, στα τέλη του περασμένου έτους, προήλθε ο κορωνοϊός, όπως δείχνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεν έχει κατασκευαστεί σε εργαστήριο. Αυτή ήταν η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 προήλθε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την Κίνα πως «δημιούργησε με σχέδιο» τον κορωνοϊό, προκαλώντας πανδημία με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον πλανήτη.

Μάλιστα, ο Μάικ Πομπέο «απαιτούσε» από το Πεκίνο να απαντήσει «ξεκάθαρα το τι πραγματικά συνέβη». Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, δήλωσε την περασμένη Τρίτη πως οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ κατατείνουν στο ότι ο κορωνοϊός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κάποιο ζώο. Βάσει αυτού, δεν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα. Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει τρόπος να ειπωθεί αυτό με απόλυτη βεβαιότητα.

Tί είπε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News υποστήριξε έξι μέρες πριν, ότι ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν. Τόσο το Fox, όσο και άλλα μέσα ενημέρωσης διατείνονται ότι στο εργαστήριο της Ουχάν γίνονταν πειράματα με ιούς. Μάλιστα, η χαλαρότητα στην τήρηση των κανονισμών ασφαλείας οδήγησε στο να μολυνθεί κάποιος. Έπειτα, ο ιός εμφανίστηκε στην αγορά τροφίμων και άρχισε να διασπείρεται.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα. και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού», δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ εκπρόσωπος του ΠΟΥ. «Είναι πιθανό ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα», πρόσθεσε. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους. Ωστόσο «σίγουρα» υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής, εξήγησε η ίδια.

Δείτε ακόμα

Εντείνονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ – Κυβερνήτες χαλαρώνουν τα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις