Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άρση μέτρων κορονοϊού – ΗΠΑ: Ασταμάτητες διαδηλώσεις – «Χαλαρώνουν» οι περιορισμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Άρση μέτρων κορονοϊού – ΗΠΑ: Ασταμάτητες διαδηλώσεις – «Χαλαρώνουν» οι περιορισμοί

Άρση μέτρων κορονοϊού - ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές και πολλοί κυβερνήτες πολιτειών προειδοποιούν ότι χρειάζεται να διενεργηθούν πολλά περισσότερα τεστ.

Άρση μέτρων κορονοϊού – ΗΠΑ: Συνεχίζουν οι εντάσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τα μέτρα που επιβλήθηκαν προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν το lockdown «τυραννία». Την ίδια ώρα γιατροί και ειδικοί προειδοποιούν ότι η βιαστική άρση της καραντίνας ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή. Οι υγειονομικές αρχές και πολλοί κυβερνήτες πολιτειών προειδοποιούν ότι χρειάζεται να διενεργηθούν πολλά περισσότερα τεστ. Φυσικά, προτού ξανανοίξει η αμερικανική οικονομία. Παράλληλα, πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα τεστ αντισωμάτων στον γενικό πληθυσμό για να ελέγξει την έκθεσή του στην covid-19, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, επιστήμονες άρχισαν να διενεργούν τεστ αντισωμάτων σε μια ολόκληρη πόλη κοντά στο Σαν Φρανσίκο. Ευρύτερη λήψη δειγμάτων στην κομητεία του Λος Άντζελες έδειξε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 είναι 40 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Παρόλα αυτά τουλάχιστον τρεις κυβερνήτες προχώρησαν στη χαλάρωση των περιορισμών στο εμπόριο στις πολιτείες τους.

Οι πολιτείες που χαλαρώνουν τα μέτρα τους

Στη Νότια Καρολίνα ο Χένρι ΜακΜάστερ, Ρεπουμπλικάνος, υπέγραψε διάταγμα. Έτσι, επιτρέπει στα καταστήματα λιανικής και τα πολυκαταστήματα να ανοίξουν από σήμερα. Ωστόσο θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των πελατών.

Στο Κολοράντο ο Τζάρεντ Πόλις, Δημοκρατικός, δήλωσε ότι θα επιτρέψει να ανοίξουν τα κομμωτήρια. Τα κέντρα φροντίδας παιδιών και τα μεσιτικά γραφεία θα ανοίξουν επίσης, από την επόμενη εβδομάδα.

Στη Τζόρτζια, χθες Δευτέρα καταγράφηκαν περισσότερα από 1.200 νέα κρούσματα και άνοδος των θανάτων. Ωστόσο, ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ, Ρεπουμπλικάνος, ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή θα ανοίξουν γυμναστήρια, κομμωτήρια, κέντρα μασάζ, μπόουλινγκ και τατουάζ, ενώ από Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν κινηματογράφοι και εστιατόρια.

Οι προειδοποιήσεις των γιατρών

Γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό της επιδημίας προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δεύτερο κύμα της covid-19. Ένα κύμα ακόμη πιο θανατηφόρο, αν χαλαρώσουν πρόωρα τους περιορισμούς. Στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων, 792, 938, αλλά και 42,518 θάνατοι, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, δήλωσε στο ABC News ότι δεν θα υπάρξει πραγματική οικονομική ανάκαμψη μέχρι οι αρχές να θέσουν υπό έλεγχο τον ιό. Συμπλήρωσε ότι η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων. «Θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αυτό είναι το πρόβλημα», τόνισε.

Δείτε ακόμα

Άρση των μέτρων του lockdown προανήγγειλε ο Τζουζέπε Κόντε

Σοκ στην Ουκρανία: Κανίβαλος έφαγε τα… πόδια της φίλης του

CNN: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δίνει μάχη για τη ζωή του

Νέο “μαύρο” ρεκόρ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις